Gyártók Egyik baj a másik után éri a Tesla német gyárát

Egyik baj a másik után éri a Tesla német gyárát

autopro.hu/V.M. | 2022.06.28 15:21

Egyik baj a másik után éri a Tesla német gyárát

Fotó: Tesla

Ha nem lenne elég a termelés alacsony volumenéből adódó veszteség, a Tesla németországi gyára számára újabb rossz hír, hogy úgy tűnik, műszaki probléma adódott az ott készült Model Y Performance modellekkel.

Hirdetés

A Tesla vásárlói arról panaszkodnak, hogy a Berlinhez közeli üzemben készülő megrendelt járműveik kiszállításait elkezdték elhalasztani. Bár a Tesla hivatalos közleményt nem adott ki az üggyel kapcsolatban, a kiszállítások eltolása valamilyen problémára utal.

Az InsideEVs által idézett médiaértesülések szerint a hajtómodulban bukkanhattak egy olyan hibára, aminek jelentkezése esetén az érintett járművek mozgásképtelenné válnak. A hiba miatt állítólag heteket késnek a kiszállítások.

Az nem ismert, hogy pontosan mennyi német gyártású Model Y Performance-t juttattak el eddig a megrendelőikhez, de valószínűleg egy alacsony ezres nagyságrendű számról lehet szó.

Továbbá a probléma a Long Range AWD változatú Model Y-ok kiszállításait is akadályozni látszik, ugyanis a variáns több vásárlója is jelezte már a kiszállításig hátralévő becsült idő növekedését.

Sokadik a sorban

A mostani csak egy újabb a berlini gyárat terhelő gondok közül. Régebben több hónappal csúszott a megnyitó a szükséges engedélyek hiánya miatt. Nemrég sikerült elérni a heti ezres termelési volument, ezt azonban beárnyékolták a folyamatos toborzási nehézségek, amik, ha minden igaz, már felmondásokhoz is vezettek. Mindezt megkoronázva pedig a termelés lassú felfutása komoly veszteségeket okoz a Teslának – nem véletlen, hogy a vezérigazgató, Elon Musk nemrég gigantikus pénzégetőnek nevezte az üzemet.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink