Gyártók Nagy visszatérésre készül a Lordstown

Nagy visszatérésre készül a Lordstown

autopro.hu/P.B. | 2022.06.28 08:21

Nagy visszatérésre készül a Lordstown

Fotó: Lordstown Motors News

A Lordstown Motors ősszel készül beindítani elektromos pickup modelljének sorozatgyártását. A vállalat emellett komoly kampányba is kezd, aminek része lesz egy amerikai sztársportoló „leigazolása” is.

Hirdetés

A Lordstown Motors egy igazán nehéz évet tudhat maga mögött, sőt, még ebben az évben is küszködött az első modellje gyártásának megkezdéséhez szükséges források előteremtésével. Februárban aztán a vállalat megállapodott a Foxconn anyavállalatával, a Hon Hai Technology Grouppal. Az ügylet részeként Lordstown eladta gyárát a Foxconnnak, és a Foxconn átvette az Endurance gyártását, valamint a cég 400 dolgozóját - a vállalat így a tervezésre tud összpontosítani.

A Lordstown Motors most már az Endurance elektromos pickup gyártásának megkezdésére készül. A pénzszerzési nehézségek után a cég azt reméli, hogy a Foxconnnal és a Cincinnati Bengals NFL csapatának hátvédjével, Joe Burrow-val kötött partnerség sikeres visszatérést hozhat számára. A cég bízik benne, hogy az Endurance pályája hasonlít majd a játékos karrierjéhez: miután 2020-ban az NFL legjobb draft-válogatottja lett, Burrow első évében térdsérülése miatt alig játszott, majd 2022-ben több mint harminc év után a Bengals első Super Bowl-szereplésére vezette a csapatot.

Az autopro.hu is beszámolt róla, hogy új befektetőivel őszre tervezi az Endurance piacra dobását az amerikai vállalat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink