Trend Átadta a világ legnagyobb villámtöltő-gyárát az ABB

Átadta a világ legnagyobb villámtöltő-gyárát az ABB

autopro.hu/P.B. | 2022.06.28 06:22

Átadta a világ legnagyobb villámtöltő-gyárát az ABB

Fotó: Facebook/ABB

Új gyárának átadásával az ABB E-mobility megerősítette piacvezető pozícióját az elektromos járművek töltési megoldásaiban. A június végén átadott üzem a világ eddigi legnagyobb egyenáramú gyorstöltő-gyártó telephelye. A gyár a toszkánai Valdarnóban található.

Hirdetés

Az ABB egyenáramú töltési megoldásainak teljes skáláját a helyszínen gyártják majd a 30 millió dollárból (11,5 milliárd forint) megvalósult beruházás keretében felépült 16 ezer négyzetméteres gyárban. Az új üzem kapacitása évi 10 ezer töltő.

Frank Mühlon a cég vezérigazgatója elmondta: „új valdarnói létesítményünk megnyitása bizonyítja az ABB E-mobility elkötelezettségét a zéró kibocsátású jövő építése iránt. A megnövelt termelési kapacitás mellett a Valdarnóban végrehajtott beruházás hozzájárul innovatív K+F tevékenységünk bővítéséhez.”

Az új, csúcstechnológiás üzem új mércét állít az ágazat számára: hét gyártósorának köszönhetően 20 percenként egy egyenáramú gyorstöltőt állítanak elő az üzemben, a 15 tesztelőhely pedig napi több mint 400 töltési folyamatot képes szimulálni. Az integrált automatizálási megoldások összekapcsolják a műhelyt az innovatív automata raktárral, biztosítva az optimalizált készletellenőrzést, a teljes nyomon követhetőséget és a hatékony működést.

Környezetbarát gyár

A valdarnói létesítmény célja az arany szintű LEED minősítés megszerzése is – ez egy világszerte elismert független szabvány a környezetbarát épületek tervezésére, építésére és üzemeltetésére. A csapadékvizet öntözési célra gyűjtik össze, a termeléssel keletkezett hulladék 100 százalékát újrahasznosítják, az energiaigények teljes egészét pedig tanúsított megújuló forrásokból fedezik – köztük egy új napelemparkból.

Mivel a közlekedés az üvegházhatást okozó gázok teljes kibocsátásának 29 százalékát teszi ki, az intelligens, megbízható töltési megoldások kifejlesztése és gyártása Valdarnóban lehetővé teszi a gyors környezeti átállást a hatékonyabb elektromos járművek felé – jegyzi meg a vállalat közleménye.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink