Red Bull: Verstappen még érettebben vezet 2022-ben

Forma-1, Max Verstappen, Azeri Nagydíj 2022, futam
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing poses for a photo with his trophy after the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Horner úgy véli, hogy Max Verstappen a 2021-es bajnoki sikere után még nagyobb érettséggel vezet. Pályafutása korábbi éveiben Verstappen arról volt ismert, hogy agresszívan és forrófejűen vezetett amikor versenyeket próbált nyerni, ami időnként a gumifalba történő ütközéssel végződött.

Miután a 2021-es Abu Dhabi szezonzárón drámai csatát követően legyőzte a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, Horner láthatja, hogy 2022-ben Verstappen sokkal érettebben vezet.

Horner: Verstappen határozottan a tapasztalataira épít

„Pokoli munkát végzett tavaly"

- mondta Horner az F1 Nation podcastnak.

"Tehát igen, határozottan épít a tavalyi tapasztalataira, és látható, hogy miután megnyerte a világbajnokságot, még érettebben vezet."

Verstappen „kiemelkedő" küzdeni akarását dicsérte Horner
Verstappen tovább növelte előnyét a világbajnokság élén a Kanadai Nagydíj hétvégéjén, miután megszerezte a győzelmet a pole pozícióból. Christian Hornert lenyűgözte, hogy a holland hogyan kezelt minden egyes kialakult szituációt:

"Kiemelkedő volt ezen a hétvégén"

- mondta a csapatfőnök.

- fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke, aki az elmondottak alapján nem is lehetne elégedettebb Verstappen teljesítményével.
Forrás