Hirdetés
. Hirdetés

Tavaly a technológiai készségek elsajátítása jelentősen visszaesett

|

A kemény készségek hiánya és a nagy kereslet hozzájárult a tehetséghiányhoz, különösen a technológiai területen.

Hirdetés

Míg a vezetői és menedzsment készségekkel kapcsolatos jártasság emelkedett, a technológiai és adattudományi készségekkel kapcsolatos jártasság jelentősen csökkent az elmúlt évben - derül ki a Coursera USA-ra vonatkozó új jelentéséből.

Általában a tanulók fókusza az olyan emberi készségekre helyeződött át, mint a rugalmasság, a projektmenedzsment, a döntéshozatal, a tervezés, a történetmesélés és a kísérletezés, mivel a vállalatok továbbra is jelentős változásokkal szembesülnek.

Hirdetés

A sok kilépés és az automatizálás erősebb befektetéseket kíván a humán tőkébe, mivel a szervezeteknek prioritásként kell kezelniük a versenyképes és méltányos munkaerő kialakításához szükséges, nagy igényű digitális és emberi készségek fejlesztését" - mondta Jeff Maggioncalda, a Coursera vezérigazgatója.

A kemény készségek hiánya és a nagy kereslet már jóval a világjárvány előtt is hozzájárult a tehetséghiányhoz, különösen a technológiai területen. A világjárvány csak súlyosbította a hiányt; 2021 októberében a CompTIA szerint a technológiai munkanélküliségi ráta 2,1 százalékos volt, ami kevesebb mint fele az akkori általános amerikai országos munkanélküliségi ráta felének. Az új technológiai állások egyharmada a feltörekvő technológiai szerepkörökre vonatkozott.

De a munkavállalók is aggódnak a képességeik miatt, különösen a változó gazdaság körülményei között - derül ki a Monster 2021 augusztusában közzétett elemzéséből. Arra a kérdésre, hogy milyen kemény készségekre van leginkább szükség, a munkavállalók a technológiai, számítógépes és szakmaspecifikus képzések szükségességét említették bizonyítványok és engedélyek formájában.

Figyelemre méltó, hogy a megkérdezett munkavállalók 45 százaléka azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel maradna jelenlegi munkáltatójánál, ha az készségfejlesztő képzést kínálna.

Amint a Coursera jelentése is jelzi, a készségbeli szakadék a "soft skills" készségekre is kiterjed, és úgy tűnik, hogy a szakadék csak egyre szélesedik. Az Association for Talent Development februári jelentése a vezetői készségek hiányát állapította meg, beleértve a problémamegoldó, vezetői készségek és az interperszonális kommunikációs képzés iránti igényt. Ezek az "emberi készségek" még fontosabbak lehetnek a hibrid munkahelyeken, mondták korábban szakértők a HR Dive-nak.

Jó hír a tanulási és fejlesztési vezetők számára, hogy a szervezetek felismerték, hogy az új munka világának fényében egyértelműen szükség van a képzésre; a TalentLMS és a Society for Human Resource Management által megkérdezett HR-vezetők 67 százaléka mondta, hogy 2022-ben a képzési költségvetések további növekedésére számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.