Előfizetői tartalom

Megjelent a rendelet: a szállodáknak és a magánszállásoknak is kötelező minősítésen kell átesniük

Portfolio
A vendégek értékelései helyett már egy kötelező és egy előre meghatározott szempontrendszer szerinti mimnősítés várja a szállásadókat. A legfrissebb közlönyben megjelent a kormányrendelet, ami részletesen kifejti, hogy minden hazai szálláshelyszolgáltatónak - legyen az magán, vagy kereskedelmi szálláshely - a tevékenységük folytatásához minősíttetni kell magukat. A rendelet továbbá kibővíti a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) kötelezően regisztráló tevékenységek körét, a szálláshelyek mellett már a turisztikai attrakcióknak és a vendéglátó üzleteknek is regisztrálniuk kell.

Az új rendelet részletesen felsorolja az úgynevezett nemzeti szálláshelyminősítő keretfeltételeit, vagyis, hogy az akár magán, akár kereskedelmi szálláshelyeknek mostantól minősíttetniük is kell magukat, hogy legálisan működhessenek. Röviden összefoglalva a szálláskiadóknak regisztrálniuk kell, minősíttetni magukat, eleget tenni az adatszolgáltatásnak, illetve az ellenőrzéseknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés