Vb 2022: győztek az ausztrálok, játszhatnak a kvalifikációért

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 21:53
null
Ausztrália küzdhet meg Peruval a vb-helyért (Fotó: AFP)
Ausztrália kedd este 2–1-re legyőzte az Arab Emírségek válogatottját Katarban, a labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezőjének 4. körében, így jövő hétfőn a vb-kvalifikációért léphet pályára Peru ellen.

 

Az ázsiai selejtező 3. körében az azt megelőző kör 12 továbbjutója két hatos csoportban oda-vissza körmérkőzést vívott egymással. A csoportok első két helyezettje kijutott a világbajnokságra – így Irán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia és Japán –, a harmadik helyezettek javítási lehetőséghez jutottak, és a negyedik körben megküzdhettek egymással az interkontinentális pótselejtezőbe jutásért. Ily módon került szembe egymással az Arab Emírségek és Ausztrália.

Az első félidőben nem tudtak mit kezdeni egymással a felek, rendkívül óvatos, kiegyenlített játék zajlott. A második 45 percben mindkét válogatott több kockázatot vállalt, és ez az ausztrálok javára billentette a mérleg nyelvét: az 53. percben Jackson Irvine volt eredményes, ám erre hamarosan válaszolt a brazíliai születésű, a 2020 óta az Arab Emírségeket képviselő Caio Canedo (1–1). A meccset a Frankfurt középpályása, Ajdin Hrustic döntötte el, a 84. percben beállítva a 2–1-es végeredményt.

Ausztrália tehát jövő hétfőn a dél-amerikai selejtező ötödik helyezettjével, Peruval játszhat a vb-kvalifikációért.

ÁZSIAI VB-PÓTSELEJTEZŐ
Arab Emírségek–Ausztrália 1–2
(Caio 57., ill. Irvine 53., Hrustic 84.)

INTERKONTINENTÁLIS VB-PÓTSELEJTEZŐ (KATAR)
Június 13.:
Ausztrália–Peru
Június 14.: Costa Rica–Új-Zéland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik