Vb 2022: Bale „kis időre” elhalasztja a visszavonulását

Vágólapra másolva!
2022.06.06. 11:59
null
Gareth Bale szerint Wales kijutása a vb-re a legnagyobb eredmény az ország futballtörténelmében (Fotó: AFP)
Gareth Bale a múlt héten jelentette be, hogy távozik a Real Madrid csapatától. Ezt követően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a 32 éves játékos a visszavonuláson is gondolkozott, azonban azzal, hogy Wales kijutott a világbajnokságra, változtak a tervei. A jelenleg klub nélküli szélsőnek így mindenképp új csapat után kell néznie. 

Mint korábban beszámoltunk róla, Wales Andrij Jarmolenko öngóljával 1–0-ra legyőzte Ukrajnát a labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek utolsó mérkőzésén, így Gareth Bale-ék utazhatnak Katarba. A walesi válogatott 64 év után vehet részt ismét a világbajnokságon.

A 32 éves szélső a mérkőzést követően nyilatkozott, amikor megkérdezték tőle, hogy mik a tervei a visszavonulását illetően: „Még elhalasztom egy kis időre” – mondta Bale, akinek jelenleg nincsen szerződése, így ahhoz, hogy jó formában várja a novemberi világbajnokságot, új klub után kell néznie.

„Ez az eredmény a legnagyszerűbb a walesi futballtörténelemben. Erről szóltak az álmaink, ezen dolgoztunk az első pillanattól fogva” – fogalmazott a walesi kapitány.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
DÖNTŐ, A-ÁG
Wales–Ukrajna 1–0
Cardiff,
Cardiff City Stadion.Vezeti:Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
WALES:Henessey – C. Roberts, B. Davies, Rodon, N. Williams (Norrington-Davies, 90+3.) – Ampadu, Ramsey, Allen, D. James (B. Johnson, 71.) – Moore, Bale (H. Wilson, 83.).Megbízott szövetségi kapitány:Robert Page.
UKRAJNA:Buscsan – O. Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko – Sztepanenko (Szidorcsuk, 70.) – Jarmolenko, Malinovszkij (Saparenko, 70.), Zincsenko, Cihankov (Mudrik, 77.) – Jaremcsuk (Dovbik, 77.).Szövetségi kapitány:Olekszandr Petrakov.
Gólszerző:Jarmolenko (34. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik