Előfizetői tartalom

Oroszországgal is egyeztet a kormány az építőipari anyagok beszerzéséről

Portfolio
"A legfontosabb feladatunk, hogy a vállalkozók számára legyen építőipari anyag. Megindultak az egyeztetések, hogy Oroszországból, vagy más unión kívüli országból szerezzünk be építőipari anyagokat" - hangzott el a kormány által tartott sajtótájékoztatón, ahol Gyutai Csaba az építésgazdasági intézkedések összehangolásáért felelős kormánybiztos, többek között az építőipari intézkedések hatásáról, valamint a további lépésekről is beszámolt.

Az építőipari helyzetképről Gyutai Csaba beszélt a sajtótájékoztatón, aki elmondta, hogy 2019-ben a magyar bruttó GDP-ből a kivitelezési szektor 6,5%-ban részesedett, ha ehhez hozzátesszük az alapanyag-, és építési termékgyártó szektort, ami 4-5%, akkor a magyar építésgazdaság összesen 11%-os GDP hozzájárulásáról lehet beszélni a jól teljesítő 2019-es évben. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés