BBQ húsgombócos spagetti

Gyors receptötlet a rohanó hétköznapokra! A tészta együtt készül a gombócokkal, így nagyon ízes, nagyon szaftos lesz és nem mellesleg egy lábossalés egy szűrővel a mosatlan is kevesebb. 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús (én sertés lapockából szoktam)
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 4 ek HEINZ BBQ szósz
  • 3,5 dl víz
  • 25 dkg száraz spagetti tészta
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A húst sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formázok.

Egy magsabb falú serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítom a húsgolyókat, mikor szép pirosra sültek, tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon (ha kevés kicsit még öntök hozzá) megpirítom a hagymát a feldarabolt paradicsommal, hozzáadom az aprított fokhagymát, a paradicsomkonzervet, a bbq szószt, felöntöm a vízzel, összekeverem, beleforgatom a tésztát, visszateszem az elősütött húsgolyókat és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre főzöm.

A főzési idő alatt néhányszor átforgatom.

Ízlés szerint, friss bazsalikommal megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc