Erste liga: hosszabbított Debrecenben a válogatott kapus

D. B.D. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 14:19
null
Hetényi Zoltán marad Debrecenben (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
A következő idényben is a férfi jégkorong Erste Ligában szereplő DEAC-ot erősíti a hajdúságiak 34 esztendős válogatott kapusa, Hetényi Zoltán.



A klub a honlapján számolt be róla, hogy a 2008-as divízió 1/A-s világbajnokság bajnokcsapatának tagja, a 2009-es és 2016-os elit-vb-t is megjárt Hetényi szerződését egy évvel meghosszabbította.

Az ötszörös magyar bajnok kapus 2018 óta erősíti a debreceni egyetemi csapatot, és azóta négyszer érdemelte ki az Erste Liga legjobb kapusának járó díjat. Hetényi elmondta, múlt évben fejezte be a Debreceni Egyetem vadgazda mérnöki szakát, jelenleg pedig mesterfokon tanul tovább, ahol a vizsgaidőszak közepén jár, hiszen tízből eddig négy vizsgát teljesített. Az idei divízió 1/A-csoportos világbajnokság kapcsán kitért rá, a vb előtt összeszedett egy kisebb sérülést és le is betegedett, játékát pedig nem akarták kockáztatni, azonban bízik bennem hogy az elit világbajnokságon eléri a századik válogatott szereplést, melyhez már csak négy találkozón kell jégre lépnie.

„Jó lenne harmadszor is bejutni a Magyar Kupa döntőjébe és a múlt idényhez képest előrébb végezni az Erste Ligában. Ennek feltétele, hogy egy ütőképes csapat álljon össze itt az előszezon során. Annyit a magam nevében feltétlenül megígérhetek, hogy mindent meg fogok tenni a minél jobb szereplésért” – fejtette ki a következő idénnyel kapcsolatos várakozásait Hetényi Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik