Hitvány csalás kezdődött a randioldalakon

családon belüli erőszak bántalmazás sebhely
Vágólapra másolva!
Magukat párkapcsolati erőszak áldozatainak vallva gyűjtenek kártyaadatokat a bűnözők.
Vágólapra másolva!

Nem új keletűek az internetes randiszolgáltatásokban és randiappokban történő csalások, általában úgy működnek, hogy az áldozatok bizalmába férkőzött elkövetők anyagi nehézségeket felhozva pénzt kéregetnek a csevegőpartnerüktől.

Nem elég, hogy pénzt próbálnak kicsalni másoktól a bűnözők, de közben még a párkapcsolati erőszak által traumatizált áldozatokba is belerúgnak Forrás: Shutterstock

Most sikerült új köntösbe bújtatni a klasszikus csalást, egyre szaporodó internetes beszámolók alapján az elkövetők a chatpartnereik bizalmába férkőzést követően párkapcsolati erőszak áldozatainak adják ki magukat. Horrorisztikus verésekről számolnak be, illusztrációként pedig ellenőrizhetetlen hitelességű képeket küldenek a sérüléseikről.

Itt kezdődik a csalás érdemi része, a múltbéli tapasztalataikra hivatkozva arra kérik a chatpartnereket, hogy a személyes találkozó előtt tanúsítsák egy általuk megadott webhelyen a büntetlen előéletüket.

Ezek az állítólagos háttérellenőrző portálok sejthetően pénzt kérnek a szolgáltatásért cserébe, a jelek szerint elmentik a beírt kártyaadatokat, azonnali terhelések mellett pedig ismétlődő számlázással is próbálhatják megkopasztani az áldozatokat. Nem kizárható, hogy az ellopott kártyaadatok rövid úton sötét webes piactereken válnak elérhetővé, hogy más csalók is visszaélhessenek velük, az adatok továbbértékesítése megszokott bevételszerzési módszer a kártyaadatokat adathalászattal ellopó bűnözők esetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!