Egykori sztárfocista: Olyan fájdalmat éreztem, amit még az ellenségemnek se kívánok

A magyar labdarúgó válogatott és a holland Feyenoord egykori játékosát epekővel műtötték. 

2022. május 24., 10:37

Szerző:

A 70-szeres válogatott futballista, akit mindenki egyszerűen csak Kipunak becéz, elmondása szerint olyan fájdalmat érzett, amit még az ellenségének – ha volna – sem kíván.

– A fájdalom ostorcsapás módjára villámgyorsan jött, és nem akart szűnni – mondta a Borsnak Kiprich József. – Nem vagyok nyavalygós fajta, de mivel hányingerem is volt, orvoshoz fordultam. A tatabányai kórházban egy rövid vizsgálat után közölték velem, hogy epekövem van. Hamar a műtőasztalra fektettek, és eltávolították a babszemnél jóval nagyobb kövemet.

Kiprich József már túl van a varratszedésen, a doktor pedig megnyugtatta, nem fenyegeti hasnyálmirigy-gyulladás, ami a hasonló esetek velejárója lehet. – Nem értem az egészet, hiszen nehéz, zsíros ételeket soha nem fogyasztottam – nyilatkozta az egykori focista. – Olyan jól vagyok, hogy a barátaimat már elkísérem a tarjáni horgásztóhoz. Ügyes pecások, állandóan fognak is halat, de a legnagyobb bánatomra, mert imádom a halételeket, ők visszadobják a zsákmányt. Igaz, annak idején magam is visszaengedtem az egyéni csúcsomnak számító, tízkilós potykámat.

Kiprich az utóbbi években edzősködött Környén, Felsőgallán. Az NB III-as Tatabánya mestere, Bekő Balázs néhány napja távozott tisztéből, akár Kiput is felkérhetnék a csapat trénerének. – Én biztosan nem jelentkezek. A jelek szerint rám, és barátomra, harcostársamra, Vincze Istvánra senki sem kíváncsi itt.

Bezzeg a holland sztárcsapatnál nem feledték el, gyakran hívják, látogassa meg őket, elvégre a drukkerek Kiprich Józsefet választották a Feyenoord minden idők legkiválóbb idegenlégiósának.

 

(Kiemelt kép: Tatabányai Bányász 1987/88-as bajnoki ezüstérmes csapata.
Felső sor, balról: László Emmer, Zircher, Kiss, Dombai, Plotár, Kiprich.
Középső sor: Ubrankovics edző, Dobesch, Szabó, Lakatos, Temesvári vezetőedző, Szalma, Vincze J., Udvardi, Dombai edző.
Alsó sorban: Schmidt, P. Nagy, Vincze I., Sándor gyúró, Pőcze gyúró, Moldván, Csapó, Váczi.
Forrás: Magyar Retro Foci, Facebook)