Vb 2022: „Erről még beszélnem kell Matthäusszal” – Flick a spanyolokról

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 13:58
null
Lothar Matthäus kemény ellenfél mellé húzta ki hazáját (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Hans-Dieter Flick kemény ellenfélnek tartja Spanyolországot a 2022-es világbajnokság E-csoportjában – derül ki a német DPA hírügynökségnek adott interjújából.

 

„Az, hogy Spanyolországgal kerültünk egy csoportba, elég ütős, erről még beszélnem kell Lothar Matthäussszal” – utalt Hans-Dieter Flick arra, hogy az egykori 150-szeres válogatott játékos a pénteki, dohai sorsoláson kihúzta Spanyolország mellé Németországot a világbajnokság E-csoportjába.

A német válogatott szövetségi kapitánya szerint a spanyol válogatott a vb-címre legesélyesebb gárdák között van. Flick leszögezte, bárhogyan is alakult volna a sorsolás, a német válogatottnak mindenképpen a továbbjutás a célja a két európai együttesen kívül Japán, illetve a Costa Rica–Új-Zéland interkontinentális pótselejtező győztese alkotta négyesben.

A spanyol válogatottat irányító Luis Enrique hazája közszolgálati televíziójának (TVE) magabiztosan értékelte a sorsolást.

„Németország ellen sohasem könnyű. Ami bizakodásra adhat okot, az az, hogy az elmúlt évek eredményeit tekintve előttük járunk. Ugyanazt fogjuk tenni, mint mindig, támadásba lendülünk, és megpróbáljuk megnehezíteni az ellenünk való játékot.”

LABDARÚGÁS
VILÁGBAJNOKSÁG (Katar)

E-CSOPORT
November 23.

14.00: Németország–Japán
17.00: Spanyolország–Costa Rica/Új-Zéland
November 27.
11.00: Japán–Costa Rica/Új-Zéland
20.00: Spanyolország–Németország
December 1.
20.00: Japán–Spanyolország
20.00: Costa Rica/Új-Zéland–Németország

A VB TELJES MENETRENDJÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik