Gyártók Együtt venné be Koreát a Renault és a Geely

Együtt venné be Koreát a Renault és a Geely

autopro.hu/V.M. | 2022.01.24 15:22

Együtt venné be Koreát a Renault és a Geely

Fotó: Renault Newsroom

A Renault Csoport és a kínai Geely a dél-koreai piacra szánt új tradicionális hajtású és hibrid járművek közös fejlesztéséről, gyártásáról és értékesítéséről állapodott meg.

Hirdetés

A kettő autógyártó még tavaly nyáron kötött egyetértési megállapodást egy lehetséges kooperációról, decemberben pedig több részlet is kiszivárgott a körvonalazódó sokrétű együttműködésről. Bennfentesek akkori elmondása szerint a Renault a Geely segítségével visszatérne a kínai piacra is, ám hivatalosan most még csak a koreai terveket ismertették.

A dél-koreai piacra szánt új modelleket a Renault Samsung Motors (RSM), a Renault és a Samsung Csoport közös vállalata fogja gyártani és forgalmazni. A járműveket a Geely moduláris CMA padlólemezére fogják tervezni, felhasználva a Geely hibrid hajtástechnológiáját. A Renault és az RSM „fejlett technológiákkal”, valamint a dizájnnal fog hozzájárulni a tervezéshez.

A járműveket az RSM Puszánban található gyárában fogják készíteni 2024-től kezdődően, kezdetben csak a koreai piacra, később pedig exportra is.

Az együttműködéstől és az új modellektől a Renault azt várja, hogy javítani fogják az RSM elismertségét. Erre szüksége is van a vállalatnak, eladásai ugyanis az elmúlt években csökkenő tendenciát mutattak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink