Peking 2022: visszavonult a háromszoros bajnok holland klasszis

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.24. 14:24
null
Jorien ter Mors búcsút intett (Fotó: AFP)
Másfél héttel a februári, pekingi téli olimpia kezdete előtt bejelentette visszavonulását Jorien ter Mors, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnok női gyorskorcsolyázója.

 

A 32 éves sportember a Twitter-oldalán tudatta döntését.

„Több mint tizenhat évnyi nemzetközi versenyzés után lezárom karrieremet, nincs tovább, a harci kedv alábbhagyott. Továbbra is szeretettel csinálom ezt a csodaszép sportot, de már nem a legmagasabb szinten folytatom” – írta Ter Mors, azon kevesek egyike, aki rövid pályán és hosszú pályán egyaránt kiemelkedő eredményeket ért el. Utóbbin olimpiai aranyérmet nyert 1500 méteren és üldözéses csapatversenyben a 2014-es szocsi játékokon, a 2018-as pjongcsangi téli olimpián pedig 1000 méteren diadalmaskodott. A távonkénti vb-ken két aranyat gyűjtött, és 2018-ban sprintvilágbajnoki címet is szerzett.

Rövid pályás gyorskorcsolyázásban a legnagyobb sikerét a dél-koreai olimpián érte el, ahol a 3000 méteres váltóversenyben a holland csapattal bronzérmes lett, emellett összesen kilenc Európa-bajnoki elsőséget vallhat a magáénak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik