Erzsébet királynő a tiltás ellenére is elutazott

Fontos és fájdalmas oka volt rá II. Erzsébet királynőnek.

2022. január 24., 12:32

Szerző:

Erzsébet királynő egészségi állapotáról az elmúlt hónapokban aggasztó hírek érkeztek, a brit uralkodó a legtöbb hivatalos programját lemondta, és visszavonult. Orvosai szigorú utasításokkal látták el a családot, hogy a királynő minnél hamarabb meg tudjon erősödni. Emiatt, a fokozódó koronavírus-járvány és az omikron variáns terjedése miatt a hagyományos karácsonyi ünneplésről is le kellett mondaniuk.

A karácsonyi időszak után a királynő minden évben Sandringhambe utazik, és egészen februárig 6-ig itt tartózkodik. Ezen a napon halt meg ugyanis édesapja, VI. György király, és egyúttal ezen a napon vált uralkodóvá. Úgy tűnik, ezt a hagyományt semmiképpen sem szerette volna II. Erzsébet megtörni, annak ellenére sem, hogy orvosai eltiltották az utazástól. A 95 éves uralkodó ugyanis vasárnap helikopterrel repült Sandringhambe, számolt be róla a People.

II. Erzsébet rendszerint csendes megemlékezéssel szokta tölteni ezt a néhány napot, eddig férje társaságában. Mivel Fülöp herceg tavaly meghalt, így egyedül utazott el kedvenc helyére, hogy magányosan gondoljon vissza szeretteire, illetve megünnepelje uralkodásának 70. évfordulóját.

Mostanában a brit királyi családban:

Vilmos herceg és Katalin hercegné nekiment a BBC-nek

Nemi erőszak miatt áll bíróság elé II. Erzsébet fia, András herceg

Harry herceg és Meghan Markle rasszizmussal vádolta meg Károly herceget

(Kiemelt kép: RICHARD POHLE / POOL / AFP)