Előfizetői tartalom

Megütötte a brit gazdaságot az omikron

MTI
Csaknem egy éve nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának hétfőn ismertetett előzetes januári jelzőszámai, még mindig elsősorban az omikron koronavírus-variáns korábbi igen gyors terjedése okozta fogyasztói elbizonytalanodás hatására. A januári gyorsfelmérés ugyanakkor már a fogyasztói hangulat javulásának jeleit is mutatja.

Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit vállalati szektor beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) közös felmérése szerint a brit feldolgozóipar és a szolgáltatási szektor szezonálisan kiigazított kompozit beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban 53,4-re csökkent a decemberben kimutatott 53,6-ról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés