Vágólapra másolva!
Lengyelország döntetlent játszott (29-29) Oroszországgal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság pozsonyi középdöntőjének 3. fordulójában. A tvsport.pl úgy tudja, a lengyel szövetség megóvta a meccset az EHF-nél, mivel szerinte az oroszok érvénytelen gólt szereztek az utolsó másodpercekben, s Lengyelország emiatt bukta el a győzelmet.

A mérkőzés utolsó öt percére 27-27-es döntetlennel fordultak a csapatok. A végén a lengyelek támadtak, Michal Daszek a kapuba bombázott. De ezzel még nem volt vége, három másodperce maradt Oroszországnak, s

Szergej Koszorotov a középkezdés után – a megengedett három helyett négyet léphetett, de a bírók, Charlotte és Julie Bonaventura nem fújtak – szinte a félpályáról elengedett lövéssel egyenlített (29–29)

- írja az nso.hu.

Koszorotov mentett pontot az oroszoknak Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A lengyel újságírók abban is kételkedtek, hogy

a labda azelőtt haladt át a gólvonalon, mielőtt a végső dudaszó megszólalt volna, ám abban a lengyel szövetségnél is biztosak, hogy Koszorotov lépéshibája miatt érvényteleníteni kellett volna a találatot. Ezért a szövetség – a tvsport.pl szerint – hivatalosan is megóvta a találkozót az EHF-nél.

A Pozsonyban lévő lengyel delegációnak hétfő (ma) 9 óráig volt ideje leadni az óváshoz szükséges írásos indoklását – ez a lengyel sportnapilap szerint meg is történt –, amelyre az európai szövetségnek délig kell válaszolnia.

Az eset: