Rengeteg gyorshajtót fotóztak a rendőrök a III. kerületben hat óra alatt

Két helyszín, hat óra, 158 gyorshajtó.

2022. január 24., 10:28

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága 2022. január 20-án ismét sebességmérési akciót tartott a kerületben, ahol két helyszínen, hat óra alatt összesen 158 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax – írta a police.hu.

A sebességhatárt túllépő sofőrök közigazgatási bírságra számíthatnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a gyorshajtások visszaszorítására. Ennek érdekében a jövőben is rendszeresek lesznek a sebességmérések.

 

(Kiemelt kép: A Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérője a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. MTI Fotó: Sóki Tamás)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.