Több mint egy tonna drogot foglalt le a Királyi Haditengerészet

A legfoglalt drogok értéke meghaladja a 15 millió fontot.

2022. január 24., 11:39

Szerző:

A Királyi Haditengerészet közel 15 millió font értékű kábítószert foglalt le az Ománi-öbölben tartott rajtaütés során. A heroint, metamfetamint, hasist és marihuánát is tartalmazó fogás a Királyi Haditengerészet legnagyobb drogfogása azóta, hogy tavaly 2,4 tonna kábítószert foglaltak le az Arab-tengeren – írja a SkyNews.

A közel 10 órán át tartó művelet során a haditengerészet egy csapata, 663 kg heroint, 87 kg metamfetaminl, valamint 291 kg hasist és marihuánát foglaltak le, amelyeknek az értéke meghaladja a 15 millió fontot (több mint 6 milliárd forint).

A lefoglalás a Royal Navy legnagyobb drogfogása azóta, hogy a HMS Montrose tavaly 2,4 tonna kábítószert foglalt le az Arab-tengeren. 

(Kiemelt képünk: Az Egyesült Tengerészeti Erők (CMF) részeként működő Királyi Haditengerészet egyik hajója 2022. január 23-án több mint 1 tonna tiltott kábítószert foglalt le az Ománi-öbölben, közel 15 millió font értékben.  Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.