Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát a Parlament honlapján

Csak az ő esetükben elmaradt a politikai következmény.

2022. január 24., 12:15

Szerző:

„Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem” - írja a Debreciner. A lap közölt egy képernyőkivágást is a parlamenti honlap korábbi állapotáról, amin valóban nincs feltüntetve, hogy Kósa csak abszolutóriumot szerzett a Mark Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, de diplomát nem.

 

A kép szerint Kósa valóban egyetemi diplomásként szerepelt a parlamenti honlapon, azt azonban nem állította, hogy nyelvvizsgája is lenne, hiszen a felsorolásban mindig is csak nyelvismeret szerepelt.

 A több mint 20 éves ügy minden bizonnyal azért került most elő, mert a hétvégén kiderült, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is hazudott a diplomájáról, amiért az MSZP ki is zárta, valamint felszólította képviselői mandátumának visszaadására.

(Kiemelt kép:  Debrecen, 2021. október 28. Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Debrecen volt polgármestere beszédet mond a debreceni könyvnyomtatás megkezdésének 460. évfordulóján rendezett ünnepségen Debrecenben, a Kölcsey Központban 2021. október 28-án. MTI/Vajda János)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.