Az Eb-n szívrohamot kapó Eriksen visszatér Angliába

Dánia - Finnország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Parken Stadion, Koppenhága, 2021.06.12. Christian Eriksen
Denmark players help Denmark's midfielder Christian Eriksen after he collapsed before the medics arrive during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülése szerint a Premier League-ben újonc Brentford mindenben megegyezett a dán válogatott Christian Eriksennel. Azonban az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a Premier League vezetősége még meggátolhatja az átigazolást, ugyanis mindkét szervezet részt akar venni a nyári Európa-bajnokságon szívrohamot kapó, a karrierjét egy a mellkasába ültetett minidefibrillátorral folytatni kívánó dán játékos orvosi tesztelésében.

Eriksen korábban elmondta, hogy a tavaly nyáron történtek ellenére nincs benne félelem, mindenképpen folytatni szeretné a pályafutását, mert szeretne részt venni a 2022-es katari világbajnokságon.

A Premier League-ben szereplő Brentford fél plusz egy éves szerződést ajánlott Eriksennek, ráadásul a csapat vezetőedzője, a dán Thomas Frankis azt mondta, hogy ha az orvosok szerint Eriksen képes az élfutballra, örömmel látja.

Christian Eriksen gőzerővel készül a visszatérésre Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

The Athletic hozzátette, hogy az átigazolás ellenére Eriksen egyhamar nem léphet pályára a Brentfordban, ugyanis a szokásosnál jóval összetettebb orvosi vizsgálatok várhatnak rá. Állítólag Premier League és az angol sportági szövetség képviselői is részt akarnak venni a folyamatban, hogy meggyőződhessenek róla, hogy minden lehetséges és fontosnak vélt vizsgálatot elvégezzenek Christian Eriksenen.

A dán válogatott karmestere a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében szívrohamot kapott, ezt követően pedig újra kellett éleszteni. Eriksen a kórházba kerülése után gyorsan felépült (egy defibrillátort ültettek be a bőre alá), de az olasz klubjába, a bajnoki címvédő Internazionaléhoz nem térhetett vissza, mert az olasz szabályok kizárják, hogy a szívrohama után pályára lépjen a Serie A-ban. A 29 éves dán játékos a nyári Eb óta nem lépett pályára tét mérkőzésen.