Nem várnak tovább, máris új rendszámokat vezetnek be Magyarországon

rendszám
Vágólapra másolva!
Elfogytak a korábbi OT-s rendszámok, emiatt a februártól július elejéig tartó időszakban újfajta rendszámot kapnak a minősített veteránok.
Vágólapra másolva!

A Belügyminisztérium (BM) illetékes osztálya arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy 2022. február 1. és 2022. július 1. között a korábbitól eltérő OT-rendszámokat adnak ki. A lépésre azért volt szükség, mert elfogytak az eddigi táblák, viszont az új típusú rendszámokat majd csak júliustól vezetik be - írta az Autóklub blogja.

A BM egyelőre nem hozott nyilvánossságra képet az áttervezett rendszámról, a Magyar Autóklub illusztrációja azonban tökéletesen szemlélteti, milyenek lesznek az új táblák Forrás: Autósélet

A szokatlan intézkedés részleteit a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendelet tartalmazza, amelynek értelmében a muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaznak a következő öt hónapban.

Ezután, azaz július 2-től kezdve már az új típusú, vélhetően több évtizedig velünk maradó hatósági jelzéseket adják ki a veteránokra: ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi.

Forrás: Magyar Közlöny