Légiósok: Holman Dávid ismét azt csinálhatja, amit imád – futballozhat

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.24. 06:52
null
Holman Dávid Slovan-mezben (Fotó: Szabó Miklós)
Felépült súlyos térdsérüléséből az elmúlt időszakban minden interjúkérést udvariasan elhárító Holman Dávid, a pozsonyi Slovan labdarúgója, aki a tavasszal bajnoki címmel ünnepelné kisfia születését.

 

– Hogy érzi magát?
– Köszönöm szépen, jól. A csapattársaimmal végzem az előírt munkát – válaszolta a Nemzeti Sportnak Holman Dávid, a szlovák élvonalban címvédő és listavezető Slovan 28 éves, ötszörös magyar válogatott támadója, aki felépült júliusban elszenvedett súlyos térdsérüléséből.

– Az első januári edzésen ismét felvette azt a futballcipőt, amelyben 2019 júniusában első és mindeddig egyetlen gólját lőtte a válogatottban Azerbajdzsánban?
– A Bakiban szerzett gólom után a vitrinbe, a kupák, érmek közé került a cipő. Tavaly októberben, amikor a műtét után három hónappal ismét labdához értem, babonából elővettem, edzettem egyet benne, majd visszakerült a helyére.

– Hosszú idő után nyilatkozik ismét. Miért volt a hallgatás?
– Tisztelettel elhárítottam minden interjúkérést Magyarországról és Szlovákiából is. Köszönöm, és hálás vagyok, hogy ezt mindenki elfogadta. Azért döntöttem így, mert nem akartam mártírnak mutatkozni, nem szerettem volna, hogy bárki sajnáljon. Az embereknek az enyémnél sokkal súlyosabb gondokkal kell megbirkózniuk. Természetesen kellemetlen volt a sérülés, de tudtam, hat hónap után visszatérhetek és ismét azt csinálhatom, amit imádok: futballozhatok.

– Milyen volt az elmúlt fél év?
– Kemény, de szerencsésnek mondhatom magam, sokan segítettek a nehéz hetekben, hónapokban. Otthon a feleségem, a családom, a klubban is szinte mindenki. Egy-egy fizioterapeuta és erőnléti edző szinte csak velem foglalkozott, ügyeltek minden részletre, apróságra. Ha valami nem stimmelt, közbeavatkoztak.

– Vladimír Weiss vezetőedző az ősszel többször is megjegyezte, mennyire hiányzik a csapatból.
– Láttam rajta, hogy nemcsak engem, hanem őt is megviseli a sérülésem. Nem volt olyan nap, hogy ne találkoztunk vagy érdeklődött volna. Jólesett a törődés.

– Már minden gyakorlatot elvégez?
– Igen. Két hét pozsonyi edzőtábor van mögöttünk. A stáb tagjai, illetve a játékostársak tudják, milyen sérülés után térek vissza, nem erőltetek semmit. Eddig minden rendben van, jól viseli a térdem a terhelést. Úgy volt, pénteken edzőmeccsen játszhatok, de az ellenfél végül lemondta a találkozót. A következő lehetőség Dubaiban lesz, ahol a felkészülés részeként három mérkőzést tervezünk játszani, remélem, pályára léphetek.

– Három hét múlva kezdődik a Fortuna Liga tavaszi szezonja. Mit gondol, önnel a kezdőcsapatban lép pályára a Senice ellen a Slovan?
– Ne szaladjunk ennyire előre, lépésről lépésre kell haladnom! Gondolom, a stábtagokkal egyeztetve fokozatosan kapom a meccsterhelést, a legfontosabb, hogy teljes mértékben felkészült legyek. Biztosra kell mennem.

– A májusa gyönyörű lehet. Bajnoki cím a Slovannal és…
– Tényleg szépen alakulhat, mert a feleségemmel, Emíliával májusra várjuk gyermekünk születését. Fiunk lesz.

Gratuláció Schäfer Andrásnak
Holman Dávid a szlovák Fortuna Ligában háromszor futballozott Schäfer András ellen, aki a napokban a DAC-tól a német élvonalbeli Union Berlinhez került. Ennek kapcsán Holman Dávid ezt mondta: „Örülök András feljebb lépésének, gratulálok neki. Remélem, az Union együttesénél is sikeres lesz.”
Holman Dávid és Schäfer András egymás ellen a szlovák bajnokságban
Holman Dávid és Schäfer András egymás ellen a szlovák bajnokságban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik