Jégkorong: összevonhatják a divíziós vb első osztályának csoportjait

Vágólapra másolva!
2022.01.23. 21:21
null
Fotó: Nemzeti Sport
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) már a közeljövőben átszervezheti a divíziós világbajnokságok első osztályának (I/A és I/B) jelenleg hat-hat csapatos, egymás alá rendelt két osztályát, amelyben a magyar válogatott a feljutásos két évet leszámítva 2001 óta szerepel – adta hírül az MTI.

 

A topszint után következő két csoport világbajnoki mezőnybe történő újfajta besorolásával kapcsolatban Luc Tardif, az IIHF Magyarországon tartózkodó elnöke az M1 aktuális csatornának adott interjúban kifejtette: miután a két hatos tagjainak színvonala nincs messze egymástól, a lebonyolítást illetően a mostaninál színvonalasabb, izgalmasabb megoldáson dolgoznak.

Hozzátette: az elképzelések szerint a másodosztályban tíz válogatott szerepelne, a többségük a közelmúltban már nemcsak résztvevőként, hanem rendezőként is bizonyított. Majd kiemelte Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot és Ausztriát, ahol minden adottság megvan az emelt létszámú tornák megrendezésére is, és a marketinget illetően rendelkeznek a szükséges támogatottsággal.

Tardif elárulta: idén tervezik elkészíteni az átszervezéssel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányt, majd megkezdik az egyeztetést az érintettekkel, akik az ötlet kapcsán nagyon lelkesek voltak. Az elnök elárulta: az a céljuk, hogy a közeljövőben megvalósítsák az átszervezést, amelynek előkészületére két évet szánnak.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik