Bántalmaztak és kiraboltak egy fiút a vonaton

A rendőrök egy nap alatt elfogták az elkövetőket.

2022. január 23., 20:15

Szerző:

A rendőrségre még szerdán érkezett a bejelentés, miszerint egy Debrecenből Mátészalkára közlekedő személyvonaton az egyik utast két ismeretlen tettes bántalmazta, és miután értékeit megszerezték, leszálltak a vonatról – közölte vasárnap az oldalán a police.hu.

A rendőrök haladéktalanul a nyírbátori vasútállomásra siettek, az érkező vonathoz. A tinédzser korú fiú elmondta, hogy egyedül utazott a vonaton, amikor két, számára ismeretlen fiú belekötöt és provokálni kezdték. Békésen próbált kitérni a további atrocitás elől, ezért elhagyta addigi helyét, és a másik vagon felé vette az irányt.

A két ismeretlen azonban nem hagyta annyiban a dolgot és nekiesett a fiúnak, ütöttég-rúgták a két vagon között. A fiú ezt követően gyorsan hátrahagyta bőröndjét, hátizsákját és magát mentette.

Eltulajdonították a fiú kabátját, bőröndjét, és hátizsákját, amelyekben benne volt laptopja, mobiltelefonja, iskolai és személyes iratai, és tárgyai, ruhaneműi. A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást a két ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása, és kézre kerítése érdekében.

Egy nap után kézrekerültek

A rendőrök egy napon belül elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. G. A. 21 éves és L. Sz. 21 éves nyírmihálydi lakosokat rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.           

A rendőrök bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták G. A. gyanúsított szüleit, akik a nyomozás adatai szerint közreműködtek a fiúk által elkövetett rablás bűncselekményből származó tárgyak értékesítésében, és megsemmisítésében a büntetőeljárás, a bizonyítás meghiúsítása érdekében.

A bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot pedig eladták az egyik szomszédjuknak. Otthonukban sértetlen állapotban az eltulajdonított laptopot, és ruhaneműket foglaltak le a rendőrök – írja közleményében a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció: Budapest, 2021. október 9. Teher- és személy vonatok várakoznak Rákos vasútállomáson. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.