13 °C Budapest
A busy and colorful supermarket with customers shopping for groceries.

Meglepő döntés az Alditól: eltűnnek az üzletekből a pénztárosok?

2022. január 23. 15:03

Különleges, kasszamentes üzletet nyitott az Aldi, ahol egy applikáció segítségével intézhatjük el a bevásárlást, és a fizetést is. Igaz, egyelőre nem itthon, hanem Angliában, de ha minden igaz, már nem kell várni sokat, hogy elterjedjen a kontinensen is.

Mint ahogy arról a Pénzcentrum a hét közepén beszámolt, különleges, kasszamentes üzletet nyitott az Aldi. Január 18-án kezdődött a nyilvános tesztelése annak az angliai egységnek, melyet csúcstechnológiás kamerarendszerrel szerelték fel, és a telepített mesterséges intelligencia segítségével követi le a vásárlókat, és regisztrálja, mely termékeket emelték le a polcokról.

Mindehez egy applikáció letöltésére van szükség, hiszen már az üzletbe is csak úgy juthatnak be, ha beszkennelik az alkalmazás által generált egyedi kódjukat.

Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk, vajon Magyarországra mikor érkezik meg ez az újdonság, ezért megkerestük az hazai leányvállalatot, várható-e, hogy egyszer majd egy magyar üzlet is kaphat hasonló felszerelést?

Az ALDI folyamatos fejlesztésekkel segíti a gördülékeny kiszolgálást és a vásárlói élmény növelését. Az önkiszolgáló megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak majd a helyhez kötött vásárlásban, ezért a vállalat világszinten szorosan követi az igények és lehetőségek fejlődését, illetve teszteli az új megoldásokat. A vállalatcsoport egyes üzleteiben már önkiszolgáló kasszákat állított üzembe, a brit leányvállalatnál közel 40 áruházban tesztelik ezt a megoldást. A vásárlók jórészt pozitív visszajelzésének köszönhetően a következő évben 160 ALDI-üzletben vezetik be ezt a lehetőséget. Az cég áruházaiban különböző önkiszolgáló megoldásokat tesztel, a vállalat a vásárlók értékelésének függvényében dönt majd ezek esetleges bevezetéséről

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 -tudtuk meg.

Ez itt a jövő

Több mint 20 ezer dolgozó tűnt el a magyar kereskedelmi szektorból, a munkaerőhiány növekedésével párhuzamosan pedig a forgalom emelkedik, ezért az ágazatban érdekelt cégeknek lépéseket kell tenniük. Az előrejelzések szerint a munkaerőtakarékos megoldások ütemesebb terjedésére lehet számítani a, ilyenek a kassza nélküli üzletek is. Itt egyszeri komolyabb beruházással hosszú távon nem csak a bérköltséget takaríthatják meg a vállalatok, de a meglévő emberi erőforrásokat is gazdaságosabban

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem