Feléledhetnek az Activision régi játéksorozatai

larry hryb major nelson phil spencer microsoft xbox
Balra Larry Hryb, az Xbox Live vezetője, jobbra Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezére
Vágólapra másolva!
Emellett befejeződhet a Call of Duty-játékok évenkénti kiadása.
Vágólapra másolva!

Az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlásának bejelentése óta kevés új információ érkezett az ügyben, a Sony kommentárját követően csak annyit ismételt el sokadszorra az Xbox-üzletág vezetője, hogy tisztázatlan mértékben PlayStationön is elérhető maradhat a Call of Duty.

Balra Larry Hryb, az Xbox Live vezetője, jobbra Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezére Forrás: Microsoft

Phil Spencer a napokban annyit tett hozzá az ügyhöz, hogy természetesen átböngészte az Activision Blizzard által birtokolt szellemi tulajdonok és fejlesztőstúdiók listáját, nagyon izgalmas beszélgetések vannak kilátásban ezekkel kapcsolatban a 2023 közepén esedékes hatalomátvétel után, szeretné visszahozni többek közt a gyerekkori kedvenc sorozatait is.

Olyan címek kaphatnak majd figyelmet az új vezetés alatt, mint a Guitar Hero, a Skylanders, a Crash Bandicoot, a Tony Hawk's Pro Skater, a Spyro, a True Crime, a Blur, a Singularity, a Geometry Wars, de éppen a King's Quest és a Hexen jogai is a Microsofthoz kerülnek majd.

Mindeközben az Activisonnél történt némi tanácskozás a Call of Duty jövője kapcsán, de nem világos, hogy a Microsoft általi felvásárlásnak mennyi köze volt ehhez. Ha minden igaz, akkor a megbeszélésen a Call of Duty éves kiadásának befejezése volt a téma, az ötlet szerint a jövőben inkább kétévente jöhetnének újabb fősodratú részek a szériában, így epizódonként négy év gyártási idő állna rendelkezésre, az Infinity Ward és a Treyarch állhatnának a termékek mögött.

Ez nem meglepő annak fényében, hogy nagyon elfáradt már a játéksorozat, a kiadó kénytelen volt a kisebb stúdióit is ráállítani az évente jelentkező részeken való munka kisegítésére, ráadásul a free to play Call of Duty: Warzone felbolygatta anyagi tekintetben a korábbi status quót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!