Egy korábbi világbajnok védelmébe vette Masit

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, safety car, Abu-dzabi Nagydíj 2021, futam
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives behind the safety car at the Yas Marina Circuit during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 12, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve nem menesztené a posztjáról Michael Masi versenyigazgatót, szerinte nagyrészt mindent helyesen csinált az Abu-Dzabi Nagydíjon a nagy nyomás közepette.

Március közepén, közvetlenül a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt közli az FIA annak a vizsgálatnak a részletes eredményét, amely jelenleg is zajlik és azt hivatott feltárni, mi vezetett a 2021-es idényzáró máig vitatott döntéseihez, illetve hogy maradhat-e a posztján Michael Masi versenyigazgató.

Az ő sorsáról bizonyára hamarabb döntés születik, és vannak arra utaló jelek, hogy esetleg megválnak tőle, de a helyzetet nehezíti a megfelelő utódjelöltek erősen korlátozott száma. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve védelmébe vette az elsősorban a Mercedes oldaláról támadott versenyigazgatót, aki azzal húzta ki a gyufát náluk, ahogy a táv végi biztonsági autós fázist menedzselte.

Pillanatkép a vitatott utolsó körökből Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nem kellene kirúgni Michael Masit – jelentette ki Villeneuve a Gazzetta dello Sportnak. – Úgy dolgozott, hogy nagyon nagy nyomás alá helyezte a két csapatfőnök, főleg Toto Wolff, aki az utolsó öt körben folyamatosan üvöltött a fülébe."

„Az egyetlen, ami másképp csinálhatott volna, hogy egy körrel korábban elengedi a lekörözötteket, hogy felérjenek a mezőny végére. De jó, hogy folytatódhatott a verseny."

Villeneuve nemrég arról beszélt, hogy bár váratlan lenne, szerinte benne van a pakliban, hogy a bajnoki vereség miatt csalódott Lewis Hamilton visszavonul.