Sokkoló! 70 napig feküdt intenzív osztályon az oltásellenes családfő: Merkely Béla számolt be a küzdelmükről

Fotó: Polyák Attila -
oltásellenesség COVID-19 intenzív osztály sokkoló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Merkely Béla beszámolója alapján a család azért nem akart élni az oltás lehetőségével, mert az interneten keringő álhírek elbizonytalanították őket. Az oltásellenes családfő sokáig küzdött az életéért. 

"Egy ötvenéves férfibeteg elolvasott minden tévhitet megjelenítő social media- és médiamegjelenést. Ezt követően a családjával úgy döntöttek, nem oltatják be magukat. Az ötvenéves férfibeteg megbetegedett, és három további családtagja került kórházba" - kezdte Merkely Béla az oltásellenes család történetét, majd folytatta:

"Hetvennapi küzdelem után sikerült a lélegeztetőgépről és a műtüdőről, az ECMO-ról őt leválasztani.

Amikor először magánál volt, az első dolga az volt, hogy sms-eket küldött a barátainak, hogy feltétlenül oltassák be magukat, hiszen ez az egyetlen egyszerű és fájdalmatlan módja annak, hogy az immunológiai védettséget a vírussal szemben megkapjuk.

Egy hetvennapos intenzív osztályos tartózkodás, ráadásul kétes kimenetellel, mindenképpen jelentős elrettentő erő mindenki számára" – mondta a kardiológus Magyarország Kormányának videójában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.