Hirdetés
. Hirdetés

Az EU Parlament döntése brutális pénzügyi fenyegetés az amerikai techóriásoknak

|

Az Európai Parlament csütörtökön jóváhagyta az amerikai technológiai óriások ellen irányuló új szabályokról szóló javaslatot.

Hirdetés

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény, Margrethe Vestager, az EU trösztellenes vezetőjének javaslata szerint arra kényszerítené az Amazont, az Apple-t, az Alphabet Google egységét és a Facebook tulajdonos Meta céget, hogy többet tegyenek a platformjaikon található illegális tartalmak ellen, különben a globális forgalmuk akár 6 százalékát kitevő bírságot kockáztatnak.

Vestager javaslatát jövőre még egyeztetni kell az uniós országokkal és a jogalkotókkal, mielőtt a világon elsőként a maga nemében törvényerőre emelkedhet. Az Európai Parlament 530 igen szavazattal, 78 nem ellenében és 80 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.

Hirdetés

"Az Európai Parlament hatalmas többséggel elfogadta a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt. Nagy győzelem, a baloldaltól a jobboldalig terjedő támogatással" - közölte Paul Tang holland törvényhozó a Twitteren.

Christel Schaldemose dán törvényhozó, aki a parlamenti tárgyalócsoportot vezeti, azt mondta: "Az online platformok egyre fontosabbá váltak mindennapi életünkben, ami új lehetőségeket, de új kockázatokat is rejt magában. Kötelességünk gondoskodni arról, hogy ami illegális offline, az illegális legyen online is." Az EU soros elnökségét betöltő Franciaország célja, hogy 2022 első felében megállapodás szülessen - tudósított a Reuters.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.