A Palmeiras 2021 legeredményesebb futballklubja, 105. az FTC

A brazil Palmeiras lett a 2021-es év legeredményesebb futballklubja a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). A négyszáz együttest felsoroló lista egyetlen magyar szereplője, az FTC a 105. helyen végzett.Az IFFHS azt írta, hogy a nemzeti bajnokságokat és nemzetközi sorozatokat erősségük alapján pontozták, s különböző szorzókkal, súlyozottan vették figyelembe a sorrend megállapításánál. Az éves klubvilágranglisták históriájában először nyert brazil klub a Palmeiras révén, amely 2020-ban a második volt a Bayern München mögött. A 2021-es elsőségét főleg annak köszönheti, hogy tavaly megnyerte a legjobb dél-amerikai futballklubokat felvonultató Libertadores Kupát. A lista második helyét is brazil klub, a Mineiro szerezte meg (313 pont), hatalmasat ugorva előre a 2020-as 147. helyről. Legjobb európaiként a Manchester City (300) végzett még dobogón, megelőzve a Bajnokok Ligája-győztes londoni Chelsea-t, és a szintén 289 pontot gyűjtött brazil Flamengót.
   

A dél-amerikai ország az IFFHS ranglistájának első száz helyezettje közé 13 csapatot delegált, Angliát, Olaszországot és Spanyolországot egyformán hét-hét együttes reprezentálja. A Dinamo Zagreb történelmet írt, mivel első horvát csapatként került be a top 10-be. Ami a számítást illeti, például a BL-ben elért győzelem 14 pontot, a döntetlen 7 pontot hozott a konyhára, akárcsak a FIFA klub-világbajnoksága vagy éppen a Libertadores Kupa esetében.  A klub-vb döntője "fizetett" a legjobban: ott az első hely 21, a második 10,5 pontot ért, míg az Európa Ligában 12 ponttal díjazták a nyertes meccset, s 6-tal a döntetlent.

          
    A legeredményesebb futballklubok 2021-ben az IFFHS-nél:
      --------------------------------------------------------
 1. Palmeiras (brazil)  322 pont
 2. Mineiro (brazil)   313          
 3. Manchester City (angol)  300          
 4. Chelsea (angol) és Flamengo (brazil) 289-289          
 6. Dinamo Zagreb (horvát)  282          
 7. Bayern München (német) 271          
 8. Real Madrid (spanyol)  262  
 9. Ajax Amsterdam (holland)  261  
10. Paranaense (brazil)  252      
11. Paris Saint-Germain (francia)  249        
12. Juventus (olasz) és Manchester United (angol) 242-242        
14. Benfica (portugál)  241        
15. Olympiakosz (görög)  238  
16. Villarreal (spanyol)  237      
17. Crvena zvezda (szerb) 236  
18. AS Roma (olasz)  230,5      
19. Bragantino (brazil )  230    
20. Al Ahli (egyiptomi)  225,5  
...105. Ferencváros 133


(Forrás: MTI)


Hozzászólások

Sportfogadás: a fogadóirodák és a klienseik újrarendezik kapcsolatukat

Sportfogadás: a fogadóirodák és a klienseik újrarendezik kapcsolatukat

A sportfogadás digitális forradalma: Ismerje meg, hogyan változtatja meg az internet és a modern technológiák a fogadási szokásokat és a játékosok lehetőségeit.

Hogyan fussak futópadon fogyáshoz?

Hogyan fussak futópadon fogyáshoz?

Futópadon a tökéletes alakért? Ismerd meg a fogyáshoz szükséges futópad használatának fortélyait! Praktikus tanácsok, edzési tippek és a legjobb futópadok ajánlója egy helyen!

Használt kerékpár vásárlás: Milyen méretet érdemes kiválasztani?

Használt kerékpár vásárlás: Milyen méretet érdemes kiválasztani?

Fedezd fel a használt kerékpárok világát! Az ideális méret kiválasztása fontos szerepet játszik a bringázás élvezetében és biztonságában. Ismerd meg a vázméret, geometria és illeszkedés összefüggéseit, hogy megtaláld a neked tökéletes biciklit!

Milyen szerepe van az aktív életmódnak az egészségmegőrzésben?

Milyen szerepe van az aktív életmódnak az egészségmegőrzésben?

Fedezd fel az egészség és boldogság forrását a rendszeres mozgással és aktív életmóddal!

A gólöröm mindenkié

A gólöröm mindenkié

Góóól! Ez az a felkiáltás, amire nézők tucatjai várnak. Ez az az érzés, amire játékosok ezreinek szíve dobban hevesebben. Ez az az összetartó élmény, ami a világon százmilliókat mozgat meg. Nem véletlen tehát, hogy míg sokan a képernyők előtt ülve élik át mindezt az eufóriát, addig legalább ugyanenn

A SUP jótékony hatásai

A SUP jótékony hatásai

A SUP, vagyis Stand up paddle ma már egy egyre elterjedtebb és közkedveltebb sport, ugyanis szinte bárki kipróbálhatja kortól függetlenül, illetve a SUP használatának is több módja van, ami közül egészen biztosan megtalálja mindenki a hozzá leginkább passzolót. Azonban amellett, hogy remek hobbi egy

Ha rajongó vagy, jól állnak majd rajtad a Mercedes pólók

Ha rajongó vagy, jól állnak majd rajtad a Mercedes pólók

Az eredeti Mercedes pólók minden rajongó számára elérhetők a világ egyik legnagyobb hivatalos motorsport shopjában. Kattints a kedvenc pilótád fotójára, szerezd be a legújabb pólóját! Favoritod is ebben tengeti mindennapjait, legyél pont olyan menő, mint ő!

Fontos gondolatok a focicipőkről

Fontos gondolatok a focicipőkről

Észrevetted már esetleg azt, hogy focizás közben elrúgtad valamelyik irányba labdát, azonban az nem a kívánt pályát futotta be? Ez egy nagyon gyakori jelenség és meglehetősen bosszantó tud lenni. De vajon mi áll a háttérben?

REKOMP 1.0- a testrekompozíciós program, ami megváltoztatja az életed!

REKOMP 1.0- a testrekompozíciós program, ami megváltoztatja az életed!

A REKOMP 1.0 egy 90 napos online átalakuló program, Borka Amelita táplálkozási tanácsadó és személyi edző szervezésében. A jelentkezésnek abszolút nincs előfeltétele vagy korlátai, így bárki jelentkezhet, aki a program kezdetekor betöltötte a 18. életévét. A részvétel teljesen INGYENES, és a három l

Visszavonult sportolók, akik pornózni kezdtek

Visszavonult sportolók, akik pornózni kezdtek

Volt, aki akaratán kívül, más azért, mert nem tudta fizetni a számláit.

http://ujhazak.com