Vb 2022: csak 12 ezren lehetnek Kanada amerikaiak elleni meccsén

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 12:20
A kanadai szövetség a decemberben eladott jegyeket törölte és új értékesítést írt ki a válogatott Egyesült Államok elleni labdarúgó vb-selejtezőjére, mert az új szabályok szerint csak a nézőtér befogadóképességének 50 százalékát lehet megtölteni.

A Hamiltonban jövő vasárnap esedékes mérkőzésre az előző hónapban már minden belépőt eladtak, a szövetség azonban kénytelen volt visszavonni az értékesített jegyeket. A Tim Hortons Fielden 24 ezren tekintették volna meg az összecsapást, ám az új előírások alapján erre már csak 12 ezer szurkolónak lesz lehetősége.

A helyi szövetség csütörtökön este jelentette be a döntést, hozzátéve, hogy jövő keddtől lehet majd újra jegyet venni. Kedden csak azok vásárolhatnak, akiknek volt már belépőjük, az esetleg fennmaradó jegyekért szerdától bárki jelentkezhet. A találkozóra csak a koronavírus ellen beoltottak mehetnek be.

Az észak-amerikai országban nem véletlenül van komoly érdeklődés a válogatott mérkőzésére, ugyanis a kanadai csapatnak jó esélye van, hogy 1986 után először kijusson a világbajnokságra. A gárda hat fordulóval a vége előtt vezeti a CONCACAF-zóna selejtezősorozatának utolsó körét, egy ponttal megelőzve az amerikai és kettővel a mexikói és a panamai együttest.

A régióból három csapat jut ki a katari vb-re, a negyedik interkontinentális pótselejtezőt vív majd az óceániai régióból érkező csapattal.

Kanada az amerikaiak elleni meccs előtt, jövő csütörtökön Honduras vendége lesz, majd február 2-án Salvadorban lép pályára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik