HR Ablak Új vezetéssel elektrifikál a Lamborghini

Új vezetéssel elektrifikál a Lamborghini

autopro.hu/P.B. | 2022.01.21 11:17

Új vezetéssel elektrifikál a Lamborghini

Rouven Mohr (balra)

Most már hivatalos, hogy a Lamborghini megváltoztatja a fejlesztésért felelős vezetőségét. Új műszaki igazgatóként az Audi mérnöke, Rouven Mohr lesz a felelős a márka villamosításáért. Mohr Maurizio Reggianit váltja a poszton.

Hirdetés

Német sajtóértesülések már néhány nappal korábban is jelezték a várható váltást, amit végül január 20-án tett hivatalossá a Volkswagen Csoporthoz tartozó Lamborghini. Maurizio Reggiani távozik az olasz luxusmárka fejlesztési igazgatói posztjáról, helyét az Audi mérnöke, Rouven Mohr veszi át.

Mohr legfontosabb feladata a Lamborghini elektrifikálása lesz – mondta a szakember kinevezéséről Stephan Winkelmann, a Lamborghini vezetője. A kinevezés egyben előrejelzi a márka nagy horderejű változásait – tette hozzá.

Ismerős munkahely

Rouven Mohr számára nem jelent újdonságot a Lamborghini számára végzett munka. A szakember 2017-ben fejlesztési vezetőként vett részt az Aventador, az Huracán és az Urus megalkotásában, és csak 2020-ban tért vissza az Audihoz, ahonnan most ismét Olaszországba teszi át a székhelyét.

Reggiani, aki 2006 óta vezette a Lamborghini fejlesztését, motorsportért felelős alelnökként folytatja a munkát a vállalatnál – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink