Brutális mennyiségű marihuánát termesztett egy gyáli férfi

A rendőrség technikusai két napig vizsgálták a palántákat.

2022. január 21., 10:08

Szerző:

Letartóztattak egy 39 éves gyáli férfit, aki a gyanú szerint marihuánát termesztett – tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon. A rendőrség szerint B. Krisztiánnal kapcsolatban 2022. január 17-én merült fel a gyanú, hogy otthonában marihuánát termeszt.

A házkutatás során pincéjéből 273 tő kábítószergyanús növényt és bruttó 20 kilogramm leszüretelt szárított növényi törmeléket foglaltak le. A technikusok majd két napot időztek el a ház pincéjében. A korábban mezőgazdasággal foglalkozó férfi kihallgatásán részletesen vallott.

Elmondta, hogy a marihuána termesztését magról oldotta meg, biztosította a megfelelő világítást, öntözést, melegítést és tápoldatozást, a termesztett növényeket később eladásra szánta. Áruba bocsátását megakadályozták a rendőrök, a férfi kapcsolatrendszerének feltérképezését a büntetőeljárásban tovább vizsgálják. A férfi ellen kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásán részletes vallomást tett, letartóztatásba került.

(Kiemelt kép: police.hu)

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.