Gyártók Közös akkufejlesztésről állapodott meg a Honda

Közös akkufejlesztésről állapodott meg a Honda

autopro.hu/V.M. | 2022.01.21 09:23

Közös akkufejlesztésről állapodott meg a Honda

Fotó: Honda European Media Newsroom

A Honda az elektromos járművek következő generációs akkumulátorainak közös fejlesztéséről írt alá megállapodást az amerikai SES vállalattal. A felek lítium-fém telepek fejlesztésében fognak együtt dolgozni.

Hirdetés

A Honda, közleménye szerint még decemberben kötött megállapodást a bostoni székhelyű SES céggel. A kettejük által fejlesztett lítium-fém anóddal rendelkező akkuktól azt várják, hogy nagyobb energiasűrűséget – azáltal nagyobb hatótávolságot – fognak biztosítani, mint a lítiumion anódos variánsok.

A SES jelenleg a tőzsdére lépést tervezi egy felvásárlásra létrehozott speciális rendeltetésű vállalattal egyesülés útján. A tranzakcióval megszülető SES AI Corporationben a Honda két százalékos részesedést fog vásárolni.

A Honda, ami a fejlett piacokon 2040-re tűzte ki modellpalettája teljes elektrifikálását, folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket az akkumulátorfejlesztés területén.

A vállalat a Toyotához és a BMW-hez hasonlóan potenciált lát a szilárdtest akkumulátorokban, melyek fejlesztését jelenleg önállóan, házon belül folytatja.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink