Hirdetés
. Hirdetés

Deloitte: ez a négy legnagyobb kihívás a techcégeknek 2022-ben

|

A technológiai iparra rengeteg munka vár, amelyet a vállalatoknak stratégiai szempontból kell kezelniük.

Hirdetés

A Deloitte friss 2022-es iparági kilátásokról szóló jelentése négy fő témát vizsgál, amelyek 2022-ben alapvető szerepet játszanak majd a technológiai vállalatok számára. Ezek közé tartozik a felhő- és szolgáltatásalapú IT új szintre emelése, új ellátási láncok létrehozása, a hibrid munkaerő kiépítése és a fenntartható jövő megteremtése.

Paul Silvergate, a Deloitte alelnöke és az amerikai technológiai szektorért felelős vezetője a ZDNetnek elmondta, hogy a Deloitte jelentéséből a legnagyobb tanulság az együttműködés és az erőforrások megosztásának növekvő fontossága. "Azok a vállalatok lesznek a legsikeresebbek, amelyek a legjobban tudnak együttműködve és heterogén környezetben dolgozni" - jelentette ki.

Hirdetés

A szakember szerint azok a vállalatok, amelyek a szolgáltatásalapú modell felé elmozduló technológiákat használják - főként a felhőn keresztül -, képesek lesznek boldogulni az úgynevezett "új normálisban". A jelentés szerint mivel a felhő gyorsan az AI-képességek, az intelligens peremszolgáltatások és a fejlett vezeték nélküli összeköttetések preferált platformjává vált, sok technológiai vállalat elkezdte és folytatni fogja a hibrid, több felhőből álló stratégia kihasználását a hozzáférés növelése érdekében.

Emellett a jelentés szerint az ellátási lánc zavarainak tanulságai és az azokra való felkészülés ellenállóbbá teszi a vállalatokat az olyan nehézségekkel, amelyeket az elmúlt két évben tapasztaltak. "A jövőbeli (és potenciálisan nagyobb) ellátási lánc kihívások hatékony kezelése érdekében a technológiai vállalatoknak úgy kell kiépíteniük ellátási hálózataikat, hogy azok minden szinten 'granuláris' átláthatóságot nyújtsanak" - olvasható a jelentésben.

Silvergate szerint a technológiai vállalatoknak különösen néhány különböző kulcsfontosságú területre kell összpontosítaniuk az új hibrid munkaerő-stratégia kialakításakor. "A vállalatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy az emberek egyenlő bánásmódban érezzék magukat. Ki kell találni, hogy hogyan kezelsz valakit, akit eddig csak a képernyőn láttál, szemben azzal, aki megjelenik az irodában, és talán együtt tudtok ebédelni?" - mondta az elemző. Hozzátette, hogy a vállalatoknak foglalkozniuk kell a célzott elköteleződéssel, konkrét okokat kell mutatniuk arra, hogy az emberek miért jöjjenek össze. Emellett ki kell dolgozniuk a kolokációs szabályokat, illetve, hogy milyen típusú rugalmasságot engedjenek meg az alkalmazottaknak.

Azt a kérdést is fel kell tenni, hogy megengedik-e, hogy az emberek a világ bármely pontján legyenek, vagy bizonyos időzónákon keresztül kell dolgozzanak. El kell-e érniük egy bizonyos helyszínt egy órán belüli autóúton vagy egy órás repülőúton belül? Silvergate felvetette: "Dönteni kell azzal kapcsolatban, hogy hogyan néznek ki a rugalmas munkarendek, és hogyan néznek ki a virtuális vagy hibrid munkarendek?"

A jelentés a fenntarthatóság jövőjét is vizsgálja a technológiai iparban, és ez valóban ígéretesnek tűnik. A Deloitte 2021-es Climate Check felmérése szerint 10-ből 8 techvezető azt mondta, hogy aggódik a válság miatt, és a többség úgy véli, hogy a világ elérte a fordulópontot a cselekvéshez. "Az én meglátásom szerint a két vagy akár négy évvel ezelőtti állapotokhoz képest, igazán impresszív, hogy a technológiai közösség mennyire komolyan veszi a fenntarthatóságot" - mondta Silvergate.

"Az összképet kell nézni, hogy mennyi energiát fogyasztanak vagy takarítanak meg azok a termékek, amelyekkel dolgozunk. És úgy gondolom, hogy a technológiai közösségként való együttműködés és a felhőkörnyezetek használata - amely lehetővé teszi, hogy a technológiai infrastruktúrát kisebb számú ember vagy vállalat irányítsa, gyártsa vagy használja - nagy hatást gyakorol" - fejtette ki a szakember.

Azzal, hogy a technológiai vezetők célokat tűznek ki a vállalat szénlábnyomának csökkentésére, valódi változás történhet, és nyilvánvaló, hogy erre szükség is van. Csak a technológiai szektor állítólag a világ üvegházhatású gázkibocsátásának 2-3 százalékáért felelős. Ráadásul a chipgyártás és az adatközpontok hűtése egyaránt óriási mennyiségű vizet használ, egy tipikus adatközpont naponta annyi vizet fogyaszt, mint egy 30-50 ezer lakosú város. Összességében Silvergate szerint a technológiai iparra idén rengeteg munka vár, amelyet a vállalatoknak stratégiai szempontból kell kezelniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.