Gyártósor Számos előnyt kínálnak a gyorskapuk

Számos előnyt kínálnak a gyorskapuk

autopro.hu/V.M. | 2022.01.20 13:19

Számos előnyt kínálnak a gyorskapuk

Fotó: Hörmann

A gyorskapuk kapuk számos előnyt kínálnak a raktárakat és műhelyeket működtető vállalkozások számára. Ezek között van a kisebb energiafogyasztás, valamint a kevesebb beltéri szennyeződés.

Hirdetés

A raktárak többsége nagyméretű dokk kapukkal rendelkezik, hogy a teherautók rakteréhez könnyedén hozzá lehessen férni, megkönnyítve a ki- és berakodást. Bár a méretes nyílások jók anyagmozgatáshoz, kevésbé az energiahatékonyság szempontjából, hiszen könnyen kiszökhet a meleg vagy éppen a légkondicionáló által lehűtött levegő.

A gyorskapuk többek között segítenek az energiaveszteség minimalizálásában azáltal, hogy kevesebb időt hagynak a meleg és hideg levegőnek a kiszökésre. A nagyobb gyorsaság nem csupán csökkenti az energiafogyasztást, de segít megőrizni a dolgozók komfortérzetét, illetve a tárolt termékek megfelelő hőmérsékletét is.

Nagyobb biztonság

A gyorskapuk előnyeinek egyike a nagyobb biztonságban rejlik. A létesítmény biztonsági szintjének javítását érdemes a bejáratnál kezdeni. Azok az ajtók, amik gyakran meghibásodnak és hosszabb időre nyitva maradnak, kiszolgáltatottá teszik a létesítményt az illetéktelen behatolókkal szemben.

A gyorskapuk segítenek megőrizni az irányítást afelett, hogy ki léphet be azáltal, hogy gyorsan becsukódnak miután a beengedni kívánt személy vagy jármű áthaladt rajtuk. A kapuk emellett zárt állapotukban is segítenek a betörők távol tartásában az ellenálló kialakításuknak és anyagaiknak köszönhetően.

Kevesebb piszok

A gyorskapuk egy másik előnye, hogy nem csupán az illetéktelen személyek, de a por és más szennyeződések kívül tartásában is remekelnek. Ez a tulajdonságuk különösen fontos olyan helyeken, ahol a folyamatok tiszta környezetet követelnek meg.

Egyszerű tisztítás

Az olyan iparágakban, ahol a higiénia magas prioritást élvez, fontos az ajtók könnyeű tisztíthatósága. A rozsdamentes acélból készült, PVC függönyökkel ellátott ajtókat úgy tervezik, hogy elviseljék az erős tisztítószerek rendszeres használatát.

Jelentős költségmegtakarítás

A gyorskapuk segítik csökkenteni a költségeket az energiafogyasztás mérséklésén, valamint az egyes folyamatok felgyorsítása által, és így a termelékenység javításán keresztül. Ez hosszú távon egy kifizetődő befektetéssé teszi őket – olvasható a Warehouse & Logistics News oldalán.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink