Videó: több milliót zsebeltek a tiszai tolvajok, mielőtt lecsapott rájuk a rendőrség

Sok a gyanúsított, többüket letartóztatták, de van, aki szabadlábon védekezhet.

2022. január 20., 08:46

Szerző:

A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével elfogták a feltételezett elkövetőket, akik egy tiszaderzsi lakóházból vittek el több millió forintnyi értékű műtárgyakat, háztartási eszközöket. 

A rendőrségnek egy helyi lakos tett bejelentést 2022. január 10-én, mert ápoltja tiszaderzsi otthonának udvarában ismeretlen személyek lábbeli nyomait fedezte fel a friss hóban, majd néhány perc múlva észlelte, hogy az idegenek a házba is bejutottak. A gyanú szerint a tettesek a lakásból láncfűrészeket, festményeket, porcelánedényeket, műszaki cikkeket, különböző dísz- és használati tárgyakat tulajdonítottak el. A lopással okozott kár meghaladja a 8 millió forintot.

A helyszínelés és a tanúk meghallgatása után több mint száz órányi kamerafelvételt is megvizsgáltak a rendőrök, így megállapítást nyert az elkövető személyazonossága. A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egyenruhásainak közreműködésével elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a tetteseket, akiket a nyomozók 2022. január 18-án gyanúsítottként hallgattak ki, írja a police.hu.

A négy középkorú férfi és a 19 éves nő terhére lopás bűntett elkövetését rótták. A nyomozó hatóság két terhelt vonatkozásában határozott az őrizetbe vételről, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg társaik szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsított kihallgatások során a nyomozók látókörébe került az a tiszaszentimrei lakos, akinek a lopott értékeket eladták. A rendőrök a jogsértőnél végrehajtott kutatás során az értékes tárgyak egy részét megtalálták, és lefoglalták. Az alkalmi vevőt – mivel a megalapozott gyanú szerint tudhatott arról, hogy a vételre felkínált és később megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak – pénzmosás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

(Kiemelt kép: Youtube)

 

 
 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.