Vb 2022: már lehet regisztrálni a belépőjegyekre

Vágólapra másolva!
2022.01.19. 11:47
null
A döntő helyszíne, a Losail Stadion (Fotó: AFP)
A szurkolók szerdától (mától) regisztrálhatnak a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire szóló jegyekre, melyek közül a legolcsóbb 70 dolláros (22 ezer forint) áron érhető el a külföldiek számára – közölte az MTI.

 

Az AP amerikai hírügynökség meg nem nevezett forrásra hivatkozó összeállítása szerint ez egyharmaddal olcsóbb, mint a 2018-as oroszországi tornán. Az úgynevezett hármas kategóriába szóló belépők négy évvel ezelőtt 105 dollárba kerültek, most 250 katari riált (69-70 dollárt) kérnek majd értük.

A helyi lakosok azonban még ennél is olcsóbban juthatnak belépőhöz, nekik ugyanis mindössze 11 dollárt kell majd fizetniük a negyedik kategóriába szóló jegyért. Ez pontosan fele annyiba kerül, mint a 2018-as vb-n az orosz állampolgárok számára kínált belépő.

Az első regisztrációs időszak február 8-ig tart, a jegyet igénylők ezután tudják meg, hogy sikerrel jártak-e, ez pedig véletlenszerű sorsolással dől el.

A 32 csapatos vb-re egyelőre 13 együttes jutott ki, a résztvevő válogatottak névsora júniusra lesz teljes. A FIFA – legfrissebb pénzügyi jelentése szerint – 500 millió dolláros (156.5 milliárd forint) bevételre számít a vendéglátási jogok, valamint a belépők értékesítéséből.

A szállodák telítettsége egyelőre kérdéses, sokat viszont nem kell majd utazni a drukkereknek a helyszínek között, az új katari stadionok ugyanis kevesebb mint 50 kilométeres körzetben helyezkednek el Dohában. Ami a szállásokat illeti, nagyjából 90 ezer férőhely lesz majd elérhető a nagyközönség számára, 40 ezret ugyanis a csapatok tagjainak, valamint a hivatalos személyeknek, illetve a szponzorok és a média képviselőinek különítenek el.

A vb szervezői szerint több mint 1.2 millió látogató érkezik majd az eseményre, a jeggyel rendelkezők közül az első két napon 276 ezer ember érkezésére számítanak, akiknek nagyjából 128 ezer hotelszobára lenne szükségük – írta egy hónapja az AP.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik