Gyártók Valószínűleg nem éri el céljait a Toyota

Valószínűleg nem éri el céljait a Toyota

autopro.hu/P.B. | 2022.01.19 11:21

Valószínűleg nem éri el céljait a Toyota

Fotó: Toyota Newsroom

A Toyota üzleti éve március 31-én ér véget. Ahhoz, hogy a világ legnagyobb autógyártója elérje az erre az évre vonatkozó céljait a legyártott autó darabszámában, még számos autót kell összeszerelnie. Bár nem módosította a célt a gyártó, ám elismerte, hogy vélhetően nem sikerül elérni az eredeti számokat.

Hirdetés

Várhatóan 700 ezer autót fog gyártani a Toyota februárban, ez tízszázalékos javulás lenne a 2021-es adatokhoz képest, de kevesebb, mint amennyi ahhoz kéne, hogy behozza a korábbi lemaradását. A Nikkei szerint márciusban egymillió autót kellene gyártania a vállalatnak ahhoz, hogy a 2021/2022-es üzleti évében elérje a korábban kitűzött célját, ami kilencmillió autó legyártása volt.

A Toyota még nem nevezett meg új számokat, de elismerte, hogy valószínűleg alulmarad az eredménye a kilencmilliós volumenhez képest.

Hiába pörgetnék fel a gyártást, nem lehet

A világ legnagyobb autógyártója az üzleti év utolsó hónapjaiban próbálta növelni a termelést, hogy pótolja a korábban a COVID miatti korlátozások által sújtott térségekből származó kieső termelését. Ebben a chiphiány is hátráltatta a céget.

A Toyota és más autógyártók kénytelenek visszafogni a termelést a délkelet-ázsiai járványhelyzet miatt még akkor is, amikor a kulcsfontosságú piacokon, például Kínában fellendült a kereslet – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink