Lengyelország: „Ez rettenetes viselkedés” – Podolski Paulo Sousáról

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.12.31. 10:38
null
Robert Lewandowskit is sokkolta Paulo Sousa döntése (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski és Lukas Podolski is nagyot csalódott Paulo Sousában, aki a világbajnoki pótselejtezős lengyel válogatott kispadját szerződése lejárta előtt elhagyva a brazil Flamengo edzője lett.

„Robertet meglepte és sokkolta Paulo Sousa döntése” – közölte a lengyel sajtóval röviden Mokina Bondarowicz, a rövid téli szabadságát töltő Lewandowski sajtósa.

„Paulo Sousa csalódást okozott, cserben hagyott mindenkit Lengyelországban, ahol az emberek szenvedélyesen imádják a labdarúgást. Hisznek benne, hogy ott lehetnek a világbajnokságon. Ez rettenetes viselkedés” – írta a lengyel származású, korábbi német válogatott támadó, Lukas Podolski.

A lengyel sajtó és közvélemény egy emberként elítéli a portugál szakvezetőt, aki az oroszok elleni márciusi vb-pótselejtező előtt elhagyta a válogatottat.

A Magyarországon a Videotonnál dolgozó, Izraelben a Maccabi Tel-Avivval, Svájcban pedig a Basellel bajnokságot nyerő portugál szakember közösségi oldalán búcsúzott el a lengyelektől.

„Köszönetet akarok mondani mindenkinek ezért az élményért, amely megtisztelő és tanulságos is volt számomra. Köszönöm Zibi Bonieknek a lehetőséget, hogy ebben a kiváló országban dolgozhattam. A játékosoknak, akikkel együtt tanultunk és fejlődtünk, a kemény munkát. A szövetség munkatársainak, akik megteremtették az ideális feltételeket a céljaink eléréséhez. A szurkolóknak, akik támogattak minket a jó és a kihívásokkal teli időszakokban is. Higgyetek magatokban, találkozunk Katarban!” – írta az Instagramon Paulo Sousa.

A bejegyzésére 5600-nál is több választ kapott, többségében felháborodott lengyelek írták meg neki, mit gondolnak róla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik