Világrekordot állított fel egy német férfi 444 karácsonyfával a lakásában

Thomas Jeromin karácsonyfa rekord
Thomas Jeromin decorates one of the 110 Christmas trees in a house in Rinteln, Germany, 07 December 2016. The family has decorated its house with 110 trees, 130 strings of lights, and 16,000 ball-balls. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Világrekordot tudhat a magáénak egy bevallottan "karácsonyőrült" német férfi azzal, hogy 444 feldíszített műfenyőt állított fel a lakásában idén karácsonyra.
Vágólapra másolva!

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos "karácsony-csodaországgá" változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.

Thomas Jeromin bevallottan "karácsonyőrült" Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Julian Stratenschulte

Tavaly 420 karácsonyfát zsúfoltak be a 100 négyzetméteres lakásba,

az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg.

A karácsonyfák között akadnak tematikusak is, például Star Wars-figurákkal vagy gumikacsákkal díszített fenyők.

Régebben túrákat is vezetett a karácsonyfa-paradicsomában

Jeromin minden évben már augusztus első napján lehozza a műfenyőket padlásról, mivel egyebek közt nem kevesebb mint 72 ezer díszgömböt kell rájuk aggatni.

Egy ideje már szerte Németországból küldenek neki karácsonyi díszeket.

Az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ole Spata

A koronavírus-járvány előtt a férfi vezetett túrákat is tartott karácsonyfa-paradicsomában. Idén még nem újította fel ezt a szokását, már csak azért sem, mert túl kevés a hely a lakásban.

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) hétfőn a helyszínen ellenőrizte és ismerte el hivatalos RID-világrekordként a karácsonyfaerdőt mint "a legtöbb feldíszített karácsonyfát egy helyen".