Vágólapra másolva!
A vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj Forma-2-es betétfutamán megsérülő Enzo Fittipaldi szerint egy angyal vigyázott rá, amikor hátulról belerohant vetélytársa autójába. A 20 esztendős pilótának véget ért a szezonja, de úgy véli, erősebben tér majd vissza.

Szerencsés végkimenetele lett a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi Forma-2-es betétfutamán történt óriási balesetnek, hiszen mindkét pilóta megúszta komoly sérülések nélkül a bukást. Egyikük, a Théo Pourchaire állva maradt autójába hátulról belerohanó Enzo Fittipaldi ugyanakkor megsérült, és véget ért számára az idei szezon.

„Hello, mindenki!

Egy angyal vigyázott rám, ez biztos... – írta a közösségi médiában a kórházból posztolt fényképhez a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája egy nappal a baleset után. – Nagyon örülök neki, hogy Théo jól van. Szeretném megköszönni az üzeneteket, a szeretetet és támogatást, és azt is, hogy az FIA és az orvosi csapat a gondomat viselte. Hamarosan visszatérek a pályára és gyorsabb leszek, mint valaha."

Elnézve a balesetet, valóban hatalmas szerencse, hogy Fittipaldinak nem lett komolyabb baja, és persze az is, hogy Pourchaire-nál semmilyen törést nem találtak. „Hello, mindenkinek! Csak tudatni szeretném, hogy jól vagyok. Jelenleg nem tudom, hogy véget ért-e számomra a szezon, de nem ez a legfontosabb, hanem hogy igazán nagy baleset volt és Enzo megsérült. A lehető leggyorsabb felépülést kívánom neki!" – írta még vasárnap a Sauber versenyzői akadémiájának növendéke.

A baleset

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke az Autosportnak azt nyilatkozta, hogy Pourchaire azt mondta neki, kétsége sincs afelől, hogy részt vesz az F2-esek hétvégi szezonzáróján, de majd meglátják, hogy milyen állapotban lesz néhány nap múlva.