Íme Horváth Eszter, a 196. Anna-bál szépe és udvarhölgyei

Az első udvarhölgy a diósdi Nánási Dorottya, a második udvarhölgy pedig a szegedi Hadfi Zita lett.

2021. augusztus 1., 10:26

Szerző:

 A 196. Anna-bálon, a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében hirdették ki győztesnek Horváth Esztert, aki a Lóczy gimnázium diákja, és Budapesten szeretné folytatni tanulmányait közgazdasági területen. A bál szépe elmondása szerint minden évben követte a báli bevonulást, és számolt vissza, hogy mikor lehet már elsőbálozó. Az est minden percét élvezte, a készülődést, a hangulatot, ruhájának pedig egy különleges szürkés-ezüstös darabot választott.

Az első udvarhölgy Nánási Dorottya lett, aki idén érettségizett a budapesti Rákóczi gimnáziumban és az ELTE pedagógia-pszichológia szakán kezdi meg tanulmányait. Bár Zamárdiban van nyaralójuk, sokszor kirándultak már Balatonfüreden, az Anna-bálon pedig nagymamája biztatására vett részt – mondta el.

A második udvarhölgynek Hadfi Zitát választott a a zsűri, aki Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanul. Kisgyermek kora óta követi a bál eseményeit és régi vágya vált valóra azzal, hogy eljutott az Anna-bálra. Hozzátette: szabadidejében konferálással is foglalkozik, régebben pedig táncolt és zongorázott is.

Az est folyamán idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt. Közülük a Schiffer Miklós stílusszakértő vezette szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akik vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon találkoznak az érdeklődőkkel, majd sétakocsikáznak a városban. 

 

(Kiemelt kép: A 196. Anna-bál szépe, a 18 éves balatonfüredi Horváth Eszter (k), első udvarhölgye, a 19 éves diósdi Nánási Dorottya (b) és második udvarhölgye, a 21 éves szegedi Hadfi Zita (j) a bál eredményhirdetésén a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében 2021. augusztus 1-jén. MTI/Vasvári Tamás)