Hitlerként, karlendítéssel ábrázolja Hamiltont a Fidesz-közeli provokátor

Jeszenszky Zsolt nagyot ment a Facebookon. 

2021. augusztus 1., 11:21

Szerző:

Hitlerként ábrázolja egy viccesnek szánt képen Lewis Hamiltont Jeszenszky Zsolt publicista, műsorvezető. Az ügy előzménye, hogy Hamilton a védelmébe vette a magyar meleg közösséget, akiket – kritikusai szerint – a nemrég elfogadott pedofiltörvény diszkriminál és megbélyegez. Az autóversenyző megszólalása után gyakorlatilag az összes Fidesz-közeli megmondóember kirohanást intézett Hamilton ellen. 

Jeszenszky Zsoltnak nem ez volt az első megszólalása a témában, korábban is személyeskedve bírálta az autóversenyzőt, illetve az Orbán-kormány ellenségeit, a „libsevik kreténeket". A mostani posztja is illeszkedik abba, a Fidesz-közeli média által sulykolt háborús narratívába, hogy a liberálisok tulajdonképpen elnyomók és Magyarországot megtámadták a nyugati, liberális hatalmak, Soros György, vagy „Brüsszel" vezetésével. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Balra Kövér László, jobbra Jeszenszky Zsolt. Forrás: Jeszenszky Zsolt Facebook-oldala.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.