Meglepő: Szilágyi Áron rendre olimpiai bajnok lesz, ha ezt a szokást kihagyja

Fotó / Mediaworks -
mulasztás eskütétel érdekesség Szilágyi Áron szertartás kardvívó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi Áron rendszeresen aranyérmet hoz haza az olimpiáról, amennyiben kihagyja az olimpiai eskütételt. Ez alól csak egy kivétel volt: 2008, Peking. 

Szilágyi Áron sorozatban harmadszor olimpiai aranyérmes vívó. 2012-ben, 2016-ban és 2021-ben is a dobogó legfelső fokára állhatott, ráadásul az idei tokiói olimpián a kardválogatott tagjaként egy bronzérmet is szerzett.

Szilágyi Áron már háromszoros olimpiai bajnok. Fotó / Mediaworks

Bodnár József, a háromszoros olimpiai bajnok, és a vívóválogatott masszőrje elárult egy titkot: Mielőtt Szilágyi Áron az egyéni versenyben aranyat kapott a nyakába, nem mondott hivatalos esküt a magyar küldöttség tagjaként. Csupán a 2008-as pekingi megmérettetés előtt vett részt a szertartáson, azonban egy győzelem és egy vereség után befejezte a vívást.

Persze nem udvariatlanságból mulasztotta el az eskütételt. A 2012-ben, Londonban, a 2016-ban Rio de Janeiróban megszerzett első helye előtt éppen edzőtáborban voltunk, és ezúttal sem történt ez másként, hiszen miközben sporttársai elmondták az eskü szövegét, mi Áronékkal éppen a dachsteini Sky Walk környékén kerékpározva tréningeztünk

– nyilatkozta a Borsnak Bodnár József.

Ezek után azt reméljük, hogy Áron a 2024-es olimpián az eskütétel ideje alatt tréningezés közben fogja gyűjteni az erőt , és utána megszerzi a negyedik aranyat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.