Vb 2022: megvan a kijutás, de világbajnok lehet-e Anglia? – angol lapszemle

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 10:01
null
Angliában már azt latolgatják, válogatottjuk megnyeri-e a katari vb-t (Fotó: AFP)
Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a mieinkkel egy csoportban, az I jelű hatosban lévő Albánia 1–0-ra nyert Tiranában Andorra ellen, míg egyenes ágon Anglia jutott ki a jövő évi világbajnokságra, miután 10–0-ra elpáholta San Marinót. Természetesen a mérkőzések után nem maradtak szótlanok az országok sajtóorgánumai: a „háromoroszlánosok” már azt latolgatják, miként fognak teljesíteni a 2022-es vb-n, Albániában pedig elégedettek a válogatott teljesítményével.

 

Nem is lehetett kérdéses a Sky Sports szerint, hogy Anglia kijutott a 2022-es katari világbajnokságra, úgy gondolja, az érdekesebb témakör, hogy a „háromoroszlánosok” megnyerhetik-e a legrangosabb nemzetközi tornát, főleg, hogy a legnagyobb riválisok mintha a szenvedés jeleit mutatnák.

„Soha nem szerzett ilyen sok gólt Anglia egy naptári év alatt. Sőt, egy csapat sem szerzett több gólt nálunk a kvalifikációs küzdelmek során. Figyelembe véve a riválisok gyötrelmeit – Olaszország és Portugália pótselejtezőre kényszerül, míg a spanyoloknak vért kellett izzadniuk a svédek ellen, sőt még Németország is kikapott a csoportjában – nálunk más volt a helyzet, simán megnyertük a csoportunkat.”

Az angol sportnapilap idézte az elégedett Gareth Southgate szövetségi kapitányt szavait is.

„Nagyszerű évet tudhatunk magunk mögött, s ezért minden játékosnak és stábtagnak köszönet jár. Tudtuk, hogy a mostani ellenfelünk nem túl erős, de a csoportmérkőzések során bizonyítottuk rátermettségünket – mondta Southgate, aki kifejtette véleményét a San Marino elleni négy góljával évszázados angol csúcsot döntő Harry Kane-ről is. – Ha további félórányi játéklehetőséget adtunk volna neki, akkor Wayne Rooney családja frusztráltan tárcsázott volna bennünket – egyelőre Rooney az első a legjobb gólszerzők örökrangsorában 53 góllal, de Kane már csak öt találatra van tőle.”

Az angol válogatott védője Tyron Mings a BBC Sportnak adott interjújában dicsőítette a szövetségi kapitányt.

„Nem kell sokat beszélnem a teljesítményéről, mivel az önmagáért beszél. Szeretném ha ő maradna a trénerünk.”

Az albán Ekspres Sport pozitívan fogja fel válogatottja kvalifikációs teljesítményét, hangsúlyozza, Albánia korábban sohasem szerzett ennyi pontot a selejtezősorozatok alatt.

„Válogatottunk teljesítette a kitűzött célt: 18 ponttal a csoport harmadik helyén végzett, ami rekordnak számít, hiszen előtte maximum 13 pont jött össze nekik. Sajnálatos, hogy a megszerzett pontok nem bizonyultak elegendőnek a playoffkör kiharcolásához, pedig ez több országnak (Portugália, Észak-Macedónia, Olaszország, Svédország) kevesebb ponttal jött össze.”

VB-SELEJTEZŐK
I-CSOPORT

San Marino–Anglia 0–10 (0–6)
Serravalle, Vezette: Obrenovic (szlovák)
San Marino: Benedettini – Battistini, Fabbri (G. Conti, 80.), D. Rossi – F. Tomassini (M. Vitaioli, a szünetben), Lunadei (Grandoni, 74.), Golinucci, Mularoni, D'Addario (Censoni, a szünetben) – Nanni, Hirsch (Golinucci, a szünetben).Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Anglia: Ramsdale – Alexander-Arnold, Coady, Maguire (Chilwell a szünetben), Saka – Bellingham, Phillips (Gallagher, a szünetben), Mings – Foden (Abraham, a szünetben), H. Kane (R. James 62.), Smith Rowe (Stones 73.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Maguire (6.,) Fabbri, (15. – öngól), H. Kane (27., 32., 39., 42. – az elsőt és a harmadikat 11-esből), Smith Rowe (58)., Mings (69.), Abraham (78.), Saka (79.)

Albánia–Andorra 1–0 (0–0)
Tirana, Vezette: Treimanis (litván)
Albánia: Strakosha – Hysaj, Mihaj, Dermaku, Hoxallari (Lenjani, 90.) – Roshi, Ramadani (Bajrami 56.), Laci – Uzuni, Seferi (Muci, 56.), Cekici. Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
Andorra: J. Gomes – San Nicolas, Llovera, C. Garcia, A. Jimenez (Rodrigues 85.), Cervos – C. Martínez (M. García, 63.), M. Vieira (S. Moreno 85.), Pujol (Xavi Vieira, 85.) , Jordi Alaez – Ubach (A. Martínez 75.). Szövetségi kapitány: Koldo Alvárez
Gólszerző: Cekici (74. – 11-esből)

A mieink meccséről bővebben:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG 1–2

Az I-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Anglia 10 8 2 39– 3 +36 26
2. Lengyelország 10 6 2 2 30–11 +19 20
3. Albánia 10 6 4 12–12 0 18
4. MAGYARORSZÁG 10 5 2 3 19–13 +6 17
5. Andorra 10 2 8 8–24 –16 6
6. San Marino 10 10 1–46 –45 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik