Vb 2022: Kijutunk a vb-re, s remélhetőleg megnyerjük – Mancini

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 09:53
null
Roberto Mancini nem aggódik a pótselejtező miatt (Fotó: AFP)
Meglepetésre Svájc nyerte meg a 2022-es világbajnokság európai selejtezőjének C-csoportját, megelőzve a nyáron Európa-bajnokságot nyerő olasz válogatottat. Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya bízik benne, sikerrel veszik a pótselejtezőt, és megnyerik a katari tornát.

 

Az olasz válogatottnak ismét pótselejtezőt kell játszania, csakúgy, mint a 2018-as világbajnokság előtt. Akkor a svédek 1–0-s összesítéssel legyőzték Olaszországot, amely így lemaradt az oroszországi tornáról. A squadra azzurra azelőtt csak az 1930-as és az 1958-as vb-n nem vett részt.

Roberto Mancini csapata nem kapott ki a mostani selejtezőben, ám mérkőzéseinek a felén döntetlent játszott. A csoportot megnyerő Svájccal kétszer ikszelt, ráadásul a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Jorginho mindkét találkozón kihagyott egy-egy tizenegyest.

„Már nem tudunk ezen változtatni, igyekszünk márciusban a lehető legjobbunkat nyújtani
– idézi a Football Italia a RAI Sportnak nyilatkozó Roberto Mancinit. Hadilábon állunk a gólszerzéssel, nem tudjuk feltörni az Észak-Írországéhoz hasonló védelmeket. Kár ezért, mert rég biztossá tehettük volna az első helyet. Újra rá kell lelnünk arra, mitől voltunk eddig sikeresek.”

Az Európa-bajnoki címvédő szeptemberben odahaza 1–1-re végzett Bulgáriával.

„A bolgárok elleni meccs azért volt nehéz, mert a Serie A csak két héttel azelőtt vette kezdetét, így még rozsdásak voltunk” – véli Mancini.

„A playoffra magabiztosan készülünk. Kijutunk a világbajnokságra, s remélhetőleg megnyerjük a tornát”
– tette hozzá az olasz kapitány.

Andrea Belotti,
a Torino válogatott csatára magukra vállalta a felelősséget.

„Érthetően roppant csalódottak és szomorúak vagyunk, mert a saját kezünkben volt a sorsunk – így Belotti. – Nekünk, támadóknak is megvan a felelősségünk, rengeteg helyzetet hagytunk ki a legutóbbi néhány találkozón. Sok sérültünk volt, ami azt jelzi, márciusra fel kell töltődnünk, hogy készen álljunk a pótselejtezőre.”

Svájc sorozatban ötödször, összesen a tizenkettedik alkalommal világbajnoki résztvevő. A nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság – amelyen Svájc története során először játszott Eb-negyeddöntőt – után Vladimir Petkovic szövetségi kapitány helyét Murat Yakin vette át.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a szövetség vezetőinek, akik az első naptól kezdve bíztak bennem – nyilatkozta Murat Yakin a Svájci Labdarúgó-szövetség honlapjának. – A közelmúltban megtanultam türelmesnek és szerénynek lenni, úgy érzem, ez kifizetődött. Ettől nagyszerű a futball. A kezdetektől megtaláltam az összhangot a csapattal és a stábbal. Megérdemelten jutottunk ki, még akkor is, ha szerencse is kellett hozzá.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
10. FORDULÓ, C-CSOPORT
Észak-Írország–Olaszország 0–0

Svájc–Bulgária 4–0 (Okafor 48., R. Vargas 57., Itten 72., Freuler 90+1.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svájc 8 5 3 15– 2 +13 18
2. Olaszország 8 4 4 13– 2 +11 16
3. Észak-Írország 8 2 3 3 6– 7 –1 9
4. Bulgária 8 2 2 4 6–14 –8 8
5. Litvánia 8 1 7 4–19 –15 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik